مستند خودروهای تیونینگویدیوها

تست و بررسی دیگنیتی گروه بهمن یا همان دانگ‌ فنگ iX5 + قیمت روز

خودرویی پرحاشیه با قیمتی دهن پرکن !!!

نکات برگزیده مطلب
  • مزایای یک دیگنیتی بودن!
  • قیمت روز خودرو دیگنیتی
  • چرا دیگنیتی؟
  • طراحی دیگنیتی، سلیقۀ روز دنیا
  • دیگنیتی در کنار؛ کراس‌اوور کوپه
  • قوای فنی دیگنیتی؛ گول ظاهر را نخورید!
  • کابین دیگنیتی؛ بهشت بی‌جان!
  • مشخصات فنی دیگنیتی
  • نتیجۀ نهایی

دیگنیتی با طراحی به‌روز خود و ارائه طیف مناسبی از آپشن‌های ریز و درشت، توانست خیلی زودتر از آن چه تصور می‌شد، خودش را در دل چینی‌سواران ایرانی جا کند. اما دقیقا چرا؟ آیا دیگنیتی که توسط گروه بهمن مونتاژ می‌شود، ارزش خرید دارد یا نه؟ با این بررسی جامع و همه جانبه در رینگ اسپورت همراه باشید تا در انتها با هم دید کاملی به این خودرو داشته باشیم.


طراحی خارجی
طراحی داخلی
امکانات رفاهی
چالاکی و رانندگی
امتیاز نهایی
قابلیت تیونینگ
کیفیت ساخت
بازار دست دوم
ارزش خرید خودرو
امتیاز نهایی

← در امتیاز نهایی تیم رینگ اسپورت ، فیلد “قابلیت تیونینگ” با ضریب بالاتری محاسبه می گردد →

نکات مثبت
  • فضای کافی برای سرنشینان و بار
  • فرمان پذیری 
  • تجهیزات پیشرفته ایمنی
  • تکنولوژی های پیشرفته
  • رانندگی نرم و راحت
  • دارای توربوشارژر
  • کیفیت ضعیف قطعات 
  • بزرگی ماشین برای پارک کردن
  • مصرف زیاد بنزین
  • مشکل برقی در مدل های قدیمی تر
نکات منفی

مقایسه دیگنیتی پرایم بهمن با رقبا

چری تیگو ۷

دانگ فنگ Glory 580

قیمت روز خودرو دیگنیتی

[car_price_table type=”دانگ فنگ”]

مزایای یک دیگنیتی بودن!

اگر به پلاک خودروی دیگنیتی در عکس بالا دقت کنید، احتمالا متوجۀ نشان ix5 خواهید شد. خب این عبارت، اولین سرنخ را از دیگنیتی به ما می‌دهد. با کمک گرفتن از زبان چینی ماندرین، متوجه می‌شویم که عبارت روی پلاک یعنی “فنگون iX5”. خب پس می‌توان به ریشه‌های این خودرو رسید، با کمی جست‌وجو متوجه می‌شویم که دیگنیتی از محصولات (بهتر است بگویم یکی دیگر از محصولات) دانگ‌فِنگ موتور (東風汽車公司) می‌باشد که در ایران عرضه می‌شود. اما چرا دیگنیتی؟ چرا از اول اسم این خودرو دانگ فنگ iX5 نبود؟

چرا دیگنیتی؟

در همین ابتدای کار، این جمله را از من بپذیرید تا در ادامه آن را بررسی کنیم.

خودروسازان چین به‌دلیل نداشتن اعتبار جهانی، سعی می‌کنند با تکنیک “بازپرداخت” (Rebadging) فروش محصولات خود را در بازارهای جهانی تضمین کنند.

خب، برای بررسی این جمله به گفتن سه نمونه اکتفا میکنم؛

  • بهمن دیگنیتی (خودروی مورد بحث): شرکتی در چین تحت عنوان دانگ فنگ موتور عملیات ساخت خودرو (!) را انجام می‌دهد. شرکت دانگ‌فنگ موتور که در سال ۲۰۱۲ بیش از ۲٫۷۶ میلیون دستگاه خودرو تولید کرده‌است، هم‌اکنون به‌همراه شرکت‌های چانگان موتورز، گروه فاو و سایک موتورز، به‌عنوان ۴خودروساز بزرگ چین (چهار بزرگ یا Big Four) شناخته می‌شوند. سال ۲۰۰۰ میلادی بود که زیربرند DFSK Motor در این شرکت تاسیس شد (۱ زیربرند). پس از این اتفاق، سال ۲۰۰۳ بود که در توافق بین دانگ فنگ و نیسان، زیربرند دانگ فنگ-نیسان تشکیل شد و تحت برند DFSK Motor به فعالیت پرداخت (دومین زیربرند). در سال ۲۰۱۸ بود که بخشی به نام Fengguang نیز تحت تمامی اسمی ذکر شده شروع به فعالیت کرد و دیگنیتی، محصول سال ۲۰۱۸ این بخش می‌باشد (۳ زیر برند).

متوجه شدید؟ در فرآیند ساخت دیگنیتی، دانگ فنگ نیاز داشت تا سه شاخۀ جدید در خود تولید کند! به همین ترتیب به مثال دوم می‌رسیم.

  • بهمن فیدلیتی: در بررسی ریشه‌های فیدلیتی هم به موارد مشابه بر می‌خوریم. فیدلیتی محصول یک شرکت به نام جتور (Jetour) می‌باشد که این شرکت خود زیرمجموعۀ گم‌نامی از شرکت بزرگ چری است.

در این‌جا نیز به دو برند می‌رسیم که در نگاه خیلی از مخطبان، شاید ارتباطی با هم نداشته باشند، اما در واقع مثل پدر-پسر هستند.

  • تیگو ۸ پرو: موضوع این خودرو که در زمان قیمت گذاری نیز حواشی زیادی داشت، بسیار جالب است، شرکت چری همانطور که طیف بسیاری از شما اطلاع دارید، خودروسازی بزرگ مستقر در چین است. تیگو نام زیربرند این کمپانی‌ست که کار تولید کراس‌اوورهای این شرکت را انجام می‌دهد. حال، خود چری و تیگو در ایران با نام مدیران خودرو به فروش می‌رسند که خود مدیران خودرو نیز، زیر برندی از کرمان موتور به شمار می‌آید؛ در این موقعیت، مدیران خودرو اقدام به ساخت یک زیربرند جدید به نام فونیکس (Fownix) می‌کند و محصولات جدید و لوکس تیگو را تحت این برند با سرپوش “لوکس بودن” (!) می‌فروشد.

به سه مثال فوق دقت کردید؟ دانگ فنگ به راحتی می‌توانست با نمایندگی رسمی وارد ایران شود (مثل هیوندای و کیا و…) و نام محصول خود را بگذارد “دانگ فنگ دیگنیتی“. اما به دلیل نداشتن اعتبار و همچنین طیف بسیار گستردۀ محصولات خود (اعم از کامیون و خودروهای نظامی و…) ترجیح داده با زیربرند سازی و بازپرداخت خودروها با نام‌های دیگر، وارد بازار ایران شود.

دیگنیتی در کشورهایی مثل آلمان، اسپانیا، کره جنوبی و مراکش به فروش می‌رسد، اما با نام‌های متفاوت؛ در کره Fengguang iX5 است و در مراکش DFSK Glory iX5. در آلمان DFSK F5 نام گرفته و در ایران آن را بهمن دیگنیتی می‌شناسند. به همین سادگی…!

کاربر گرامی رینگ اسپورت جهت مشاهده قیمت لحظه ای ایران خودرو به صفحه قیمت خودرو رینگ اسپورت مراجعه نمایید.

طراحی دیگنیتی، سلیقۀ روز دنیا

دیگنیتی، جسورانه طراحی عادی یک دانگ‌فنگ را بهم می‌زند و در نظر بسیاری زیبایی خاصی را تداعی می‌کند، شخصا به عنوان نویسندۀ این متن، با طراحی دیگنیتی ارتباط برقرار نمی‌کنم، اما قابل انکار نیست که یکی از موضوعات اصلی پر‌مخاطب شدن دیگنیتی در ایران، فرم طراحی آن بود؛ یک جلوپنجرۀ بسیار بزرگ -مطابق فرمولی که جهان به سمت آن می‌رود- و چراغ‌هایی که از طرح اصلی بدنه پیروی می‌کنند، در جلو دیگنیتی چندان ساختارشکنانه ظاهر نمی‌شود و فقط به تغییر زبان طراحی همیشگی دانگ فنگ بسنده می‌کند.

البته همان‌طور که گفتم دیگنیتی در طراحی جلو به ساختارشکنی‌های کوتاه قانع می‌شود، نه ما! در مقالات تست و بررسی خودرو رینگ اسپورت، همیشه کمی بیشتر روی مسئلۀ طراحی مانور می‌دهیم. در اینجا هم مثل تست و بررسی تارا بیایید کمی بیشتر روی جلوی خودرو تمرکز کنیم؛ بالاتر از خودم نقل کردم که طراحی دیگنیتی را به شخصه نمی‌پسندم، دلیل من برای این موضوع جلوپنجرۀ بسیار بزرگ در کنار چراغ‌های بسیار کوچک است. مخصوصا ساختار نقطه نقطۀ این جلوپنجره از مخاطب می‌طلبد که به چشم یک خودروی “زیبا” به آن نگاه کند، اما نمی‌توان کوچکی چراغ‌های آن را کتمان کرد.

این موضوع راه‌حل ندارد، چون حاصل اتود زدن‌های طراح ارشد بخش دانگ‌فنگ فنگون است؛ اما می‌توان کمی آن را بهتر کرد، با تغییر طراحی جلوپنجره از حالت “نقطه-نقطه” با حالت “خطوط عمودی”. جالب است بدانید که فنگون iX5 (همان دیگنیتی) در کره با همین استایل مذکور رونمایی شد. به تصاویر پایین دقت کنید.

همانطور که مشاهده می‌کنید، در نسخۀ بازار کره، به خاطر طراحی جلوپنجرۀ متفاوت و تغییرات کوچک در گرافیک چراغ‌ها، می‌توان احساس هماهنگی اجزای بیشتری نمود، ابعاد اجزا مناسب‌تر هستند و حس بهتری را به مخاطب القا می‌کنند. اما در بخش کناری دیگنیتی شاهد چه موضوعاتی هستیم؟

دیگنیتی در کنار؛ کراس‌اوور کوپه

دیگنیتی از نمای بغل (Side View) زیباست، اولین SUV کوپه‌ای که از طرف کشور پانداها به ایران آمده. خودروسازی چین هم مثل خیلی دیگر از خودروهای SUV در جهان، فهمیده که اگر قدم به دنیای SUVهای کوپه بگذارد، سعادتمند خواهد شد.

قبل از هرچیزی بیایید خیلی کوتاه، “کوپه بودن” را مرور کنیم؛ در گذشته، دو درب بودن یک خودرو، به معنای کوپه بودن آن بود، با گذشت زمان در سال ۲۰۰۴، شرکت مرسدس بنز از خودرو Mercedes-Benz CLS رونمایی کرد و آن را یک “کوپۀ چهاردرب” خواند.

موضوعی که باعث تعجب همگان شده بود، عبارت “کوپۀ چهاردرب” بود که مرسدس برای توصیف این خودرو از آن استفاده کرده بود. زیرا تا آن زمان، تنها المانی که یک خودرو را کوپه معرفی می‌کرد، همین دو درب بودن آن بود. با این حرکت مرسدس-بنز، تعریف کوپه در خودروسازی دستخوش تغییراتی شد. کوپه به خودرویی گفته می‌شود که فارغ از تعداد درب، شیب تندی در ستون C داشته باشد و طراحی بدنۀ آن حالتی تخم‌مرغی را القا کند.

این تعریف جای مانور داشت؛ یعنی کوپه بودن در قید و بند خودروهای اسپورت تعریف نمی‌شد و می‌شد در کلاس‌های دیگر نیز از آن استفاده کرد. برای همین همزمان که بازار جهانی به شکلی عجیب به سمت کراس‌اوورها می‌رفت، کوپه بودن نیز راه خود را به این سگمنت باز کرد.

طیف بسیاری فکر می‌کنند اولین خودروی کراس‌اوور کوپه‌ای که در جهان تولید شد، BMW X6 بود، اما در حقیقت نسل اول سانگ یانگ اکتیون ۱۷ سال پیش (۲۰۰۵) این رویه را شروع کرد.

در نظر بسیاری از خودرودوستان، سانگ‌یانگ اکتیون، نفرت‌انگیز ترین خودرویی‌ست که می‌توان به آن فکر کرد! طرحی نامأنوس جلوپنچره، چراغ‌هایی که حاصل ترکیب مینی و مرسدس بنز بودند و بسیاری از المان‌های دیگر، باعث شد تا در ابتدای راه، انتقادهای فراوانی به آن شود. اما خب در نهایت هر چه بود و شد، سانگ یانگ اکتیون، اولین کراس‌اوور کوپۀ جهان بود!

به این ترتیب فرم کوپه توانست راه خود را به دنیای شاسی بلند ها و کراس اوور ها باز کند. راهی که با سانگ یانگ اکتیون به شکل نصفه و نیمه (!) هموار شده بود، با بی ام و X6، مرسدس بنز GLE و فولکس واگن Tiguan Xو آئودی Q5 Sportback ادامه پیدا کرد و امروزه کراس اوور کوپه یکی از محبوبترین سگمنت های دنیای خودروست. در تصاویر زیر می‌توانید کراس‌اوورهای کوپه‌ سرآمد جهان را ملاحظه کنید.

البته بیش از حد رویا پردازی نکنیم! در هر حال ما با یک خودروی چینی روبرو هستیم نه یک مرسدس بنز. بنابراین همین طور که در کنار خودرو حضور داریم بیشتر به سمت عقب برگردیم. دیگنیتی در عقب طراحی‌ای داشت که با استفاده از چراغ های به هم پیوسته توانست دل خیلی ها را بدست بیاورد.

در اینجا با داشتن ۳ المان می‌توان یک نتیجه‌گیری خاص نمود. دانگ فنگ با طراحی این خودرو بیشتر به دنبال فروش آن بود. در عقب چراغ های پیوسته داریم. در کنار فرم کوپۀ خودرو به چشم می‌خورد و در جلو، جلوپنجره با دیزاین نقطه‌ای خودنمایی می‌کند. این یعنی ۳ المان از مد روز دنیای خودرو سازها…!

قوای فنی دیگنیتی؛ گول ظاهر را نخورید!

وزن دیگنیتی در حدود ارقام ۱.۵ تن می‌گردد و پیشرانۀ استفاده شده برای این خودرو نیز، حجم ۱.۵ لیتر را نشان می‌دهد. قدرت موتور این کراس‌اوور کوپه، با استفاده از توربو شارژر، به عدد ۱۴۸ اسب بخار می‌رسد، با کمی محاسبات ساده، در میابیم که به ازای هر اسب بخار، بیش از ۱۰ کیلوگرم جرم خودرو باید جابه‌جا شود. این موضوع (نسبت وزن به قدرت) در خودروسازی‌های جهان موضوع مهمی‌ست، به طوری که برای مثال شرکت سوئدی کوئنیگ‌زگ برای مدل Agera One:1 توانست این نسبت را ۱:۱ کاهش دهد و به ازای هر اسب بخار قدرت، فقط ۱ کیلوگرم از جرم خودرو وجود داشت.

این ارقام فوق‌العاده، بیشتر برای خودروهای سوپر اسپورت و هایپرکارها کاربرد دارند. اما بد نبود که میزان این نسبت در دیگنیتی نیز به سمت عدد ۶ میل می‌کرد، یعنی چیزی حدود ۲۵۰ اسب بخار برای ۱.۵ تن.

به طور خلاصه می‌توان گفت که دیگنیتی با این وزن و این موتور توربوشارژر، می‌توان قدرت ۱۴۸ اسب‌بخار را در عدد ۵۶۰۰ RPM و همچنین گشتاور ۲۲۰ نیوتن‌متری را در عدد ۱۸۰۰ Rpm به راننده و سرنشینان عرضه کند.

گیربکس یا جعبه‌دنده‌ای که برای این خودرو استفاده شده، از نوع CVT است که چندان مطلوب نیست و در سربالایی‌ها و استفادۀ خارج از جاده، کاملا ضعف توانی خودرو را آشکار می‌کند اما این گیربکس مجهز به حالت زمستانه و اسپورت است که موضوع غیر منتظره‌ای نیست، اما به صورت کلی بودن آن بهتر از نبودن آن است.

وجود این جعبه‌دنده برای این پیشرانۀ ضعیف پر ادعا، مصرف سوخت آن را در حالت شهری روی عدد ۱۰.۴ لیتر در هر صد کیلومتر، و در حالت جاده‌ای، روی عدد ۵.۴ لیتر در هر صد کیلومتر نگه داشته که به طور میانگین، عدد مصرفی ۷.۵ لیتر در هر صد کیلومتر را برای این خودرو ثبت می‌کند.

تمام این آمار، اگر بخواهند برروی موضوع شتاب متمرکز شوند، به ما می‌گویند که در عمل، دیگنیتی ۱۳ ثانیه زمان نیاز دارد تا به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت برسد. عددی که به صورت کلی اصلا خوب نیست، اما برای این پیشرانه و این اعداد خروجی، قابل انتظار است.

رینگ اسپورتی عزیز آیا با صفر تاصد تعویض پلاک خودرو آشنا هستید؟ پیشنهاد میشود به مقاله صفر تا ۱۰۰ تعویض پلاک و انتقال سند مالکیت خودرو مراجعه نمایید.

کابین دیگنیتی؛ بهشت بی‌جان!

سعی کنید درب سنگین راننده را باز کنید و داخل دیگنیتی بنشینید؛ این‌گونه می‌توانید هدف از اسم این خودرو را دریابید، دیگنیتی در زبان لاتین یعنی “وقار”. خب شاید این موضوع اسم را بشود بیشتر از هرچیزی در داخل کابین حس کرد. وقار را می‌توان دید. کابین خوش‌ساخت و با کیفیت که مثل طراحی خارجی آن، از مد روز دنیا پیروی می‌کند. حداقل دیگنیتی مثل تست و بررسی سایپا شاهین، ما را از طراحی داخلی خود ناامید نمی‌کند.

از نشر طیف امکانات رفاهی، دیگنیتی با تقریب خوبی مخاطبان خود را راضی می‌کند. جدول زیر بیانگر طیف آپشن‌های این خودروست.

مشخصات فنی دیگنیتی

وضعیت موجودی در بازار ایران وضعیت در بازار ایران
مدل‌های موجود۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱
مشخصات فنی خودرو مشخصات فنی
محور محرکدیفرانسیل جلو
گیربکسCVT با حالت زمستانی و اسپرت
پیشرانه ۴ سیلندر توربوشارژ
حجم موتور ۱.۵ لیتر
عملکرد فنی خودرو قدرت فنی
قدرت۱۴۸ اسب بخار
گشتاور۲۲۰ نیوتن متر
شتاب۱۳ ثانیه
سرعت۱۶۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف ترکیبی ۷.۳ لیتر در صد کیلومتر
ابعاد و اندازه
نوع بدنهشاسی بلند متوسط
نوع شاسییکپارچه
نسلنسل اول
طول۴۶۸۵ میلی متر
عرض۱۸۶۵ میلی متر
ارتفاع۱۶۴۵ میلی متر
وزن۱۵۷۰ کیلوگرم
حجم باک۵۸ لیتر

نتیجۀ نهایی

دیگنیتی با پلن عرضۀ گستردۀ در ایران، در کنار برادرش فیدلیتی، به خوبی توانست سر و صدای زیادی به‌پا کند، دقیقا همان‌چیزی که گروه بهمن می‌خواست. اما اگر قصد خرید این خودرو را دارید، بهتر است خوب دربارۀ قصد خود از خرید دیگنیتی تحقیق کنید؛ دیگنیتی ظاهر خوبی دارد و این موضوع ممکن است باعث شود حواس خریدار از ضعف موتوری آن پرت شود. پس دربارۀ این خودرو، ابتدا از قصد خود مطمئن شوید، سپس اقدام به خرید کنید.

ممنون که همراه این نوشته بودید، منتظر بررسی‌های بیشتر در رینگ اسپورت باشید.

۴.۷/۵ - (۱۰ امتیاز)
قیمت روز خودرو - رینگ اسپورت

علیرضا معصوم زاده

دانشجوی فیزیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی - علاقه‌مند به خودرو و دنیای موتوراسپرت

نوشته های مشابه

‫۴ نظرها

    1. بله تا حد زیادی گدشته‌شون اونا رو بدنام کرده
      اما دقت کنید که الان یکی از مهم‌ترین صنایع خودروسازی جهان هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

دکمه بازگشت به بالا
enemad-logo