مستند خودروهای تیونینگویدیوها

تست و بررسی تندر ۹۰ پلاس اتوماتیک + قیمت روز

نکات برگزیده مطلب
  • قیمت روز تندر 90 پلاس اتوماتیک
  • داستان تندر 90 و لوگان
  • صادرات یک خودروی ساده
  • چرا تندر ۹۰ انقدر ساده‌ است؟
  • چه شد که لوگان به ایران آمد؟
  • تجربه رانندگی با تندر 90 پلاس اتوماتیک
  • سخن پایانی، تندر 90 پلاس اتوماتیک بخریم یا نه؟

تندر ۹۰ پلاس اتوماتیک ، یکی دیگر از محصولاتی‌ست که در سبد محصولات خودروهای ایرانی، بی‌حاشیه به راه خود ادامه می‌دهد. این خودرو در بازارهای جهانی با نام لوگان شناخته می‌شود و تندر نود پلاس (ال‌نود پلاس) درواقع یک فیس‌لیفت است که بر روی نسل اول این خودرو پیاده شده. همراه رینگ‌اسپورت باشید.


طراحی خارجی
طراحی داخلی
امکانات رفاهی
چالاکی و رانندگی
امتیاز نهایی
قابلیت تیونینگ
کیفیت ساخت
بازار دست دوم
ارزش خرید خودرو
امتیاز نهایی

← در امتیاز نهایی تیم رینگ اسپورت ، فیلد “قابلیت تیونینگ” با ضریب بالاتری محاسبه می گردد →

نکات مثبت
  • فضای کافی برای سرنشینان و بار
  • فرمان پذیری 
  • تجهیزات پیشرفته ایمنی
  • تکنولوژی های پیشرفته
  • رانندگی نرم و راحت
  • دارای توربوشارژر
  • کیفیت ضعیف قطعات 
  • بزرگی ماشین برای پارک کردن
  • مصرف زیاد بنزین
  • مشکل برقی در مدل های قدیمی تر
نکات منفی

مقایسه تندر ۹۰ پلاس با رقبا

پژو پارس اتوماتیک

بلریانس H330

دنا پلاس توربو اتوماتیک

قیمت روز تندر ۹۰ پلاس اتوماتیک

[car_price_table type=”رنو”]

داستان تندر ۹۰ و لوگان

داستان تندر نود پلاس به سال ۲۰۰۴ برمی‌گردد. در جریان بازدید ژاک چیراک رئیس جمهور فرانسه از روسیه ، مشاهده کرد که در نمایندگی های لادا و رنو ، لاداهای ۶٫۰۰۰ یورویی بسیار خوب می‌فروختند؛ در حالی که رنوهای ۱۲٫۰۰۰ یورویی در نمایشگاه ماندند. درست است که دوازده‌ هزار یورو دو برابر شش هزار یورو محسوب می‌شود، اما فراموش نکنید که این قیمت، همچنان رقابتی‌ست و خودروهای ۱۲٫۰۰۰ یورویی به صورت طبیعی باید دارای آمار فروش خوبی باشند.

لوئیس شوایتزر بعد‌ها گفت:

“ با دیدن آن خودروهای قدیمی، دریافتم که پیشرفت تکنولوژی، مانع از تولید خودرو با قیمت کم می‌شود”

از همین رو، وی رویای ساخت یک خودرو را در سر پروراند که با استراتژی سه کلمه‌ای “مدرن”، “مقرون‌به‌صرفه” و “قابل اعتماد” ساخته شود.

در نتیجه در سال ۲۰۰۴ لوگان وارد سبد محصولات رنو شد. یک خودروی بسیار ساده و عاری از تکنولوژی، به قول خودمان، خودرویی که فقط و فقط می‌توانست راه برود…!

صادرات یک خودروی ساده

این خودرو رسماً در ژوئن ۲۰۰۴ تولید شد، و بازاریابی آن در سپتامبر ۲۰۰۴ آغاز شد.رنو در ابتدا هیچ برنامه‌ای برای فروش لوگان در اروپای غربی نداشت، اما در ژوئن ۲۰۰۵، شروع به صادرات نسخه گران‌تر خودرو، به دیگر نقاط اروپا کرد.

همان‌طور که پیشتر در این مقاله اشاره شد، لوگان یک خودروی بسیار ساده بود که فقط می‌توانست از نقطهٔ A به نقطهٔ B برود. بدون هیچ کار اضافه‌ای. برای همین علت، بازار این خودرو، روی اروپای شرقی متمرکز شد. کشور‌هایی مثل رومانی و بلاروس و قسمت‌های اروپایی روسیه. شاید از خود بپرسید چرا. این یک مقالهٔ سیاسی نیست، اما همواره به دلیل تنش‌های بلوک شرق و غرب، اروپای غربی (آلمان، فرانسه، بریتانیا و…) کشورهای صنعتی‌تر و پیش‌رفته‌تری به شمار می‌روند. بر خلاف قسمت شرقی اروپا (اوکراین، بلاروس، یونان و…) که با وجود پیشرفته بودن، ضرباهنگی معادل اروپای شرقی ندارند.

پس تا الان باید متوجه شده باشید که جرا لوگان (تندر ۹۰ خودمان) روی بازار اروپای شرقی متمرکز شد.

لوگان دارای حداقل تکنولوژی‌های روز است، تا حدی که عبارت “مدرن” در صحبت‌های لوئیس شوایتزر کمی ما را به شک می‌اندازد (!). نمونه‌هایی از این موضوع را در ادامه برایتان شرح می‌دهم.

شما رینگ اسپورتی عزیز میتوانید با مراجعه به صفحه تیونینگ چیست؟ از صفرتاصد نحوه ارتقا خودروتان آشنا شوید.

چرا تندر ۹۰ انقدر ساده‌ است؟

قطعات الکترونیکی تندر ۹۰ پلاس اتوماتیک

لوگان (تندر ۹۰) نصف یک خودروی خوب (High End) رنو از قطعات الکترونیکی استفاده می‌کند. این موضوع برای آسانی تعمیرات خودرو و همچنین سهولت در یافتن قطعات یدکی خودرو به‌کار گرفته شد.

کنسول تندر 90 پلاس اتوماتیک

داشبورد خودرو تندر ۹۰ پلاس اتوماتیک

 داشبورد خودرو به دلیل صرفه‌جویی در ساخت و کاهش هزینه‌های تولید، با تزریق یک‌بارهٔ پلاستیک ساخته شد.

کابین تندر 90 پلاس اتوماتیک

ارتفاع بالا تندر ۹۰ پلاس اتوماتیک

همچنین در کنار این موارد، شاید برای شما جالب باشد بدانید که چرا تندر ۹۰، نسبت به خودروهای دیگر حاضر در خیابان، دارای ارتفاع بالاتری از سطح زمین است. دلیل این امر نیز باز به ناحیهٔ جغرافیایی مورد هدف توسط گروه رنو برمیگردد، در رومانی یا دیگر کشورهای اروپای شرقی، تراکم پستی بلندی‌های روی زمین به نسبت به دیگر مناطق اروپا بیشتر است (دقت کنید منظور پستی بلندی‌ست، نه کوه) در واقع بدنهٔ تندر ۹۰ به همین دلیل ارتفاع بالاتری ازاز سطح زمین دارد. برای این‌که پیشتر ذکر کردم این خودرو قرار است از نقطهٔ A به نقطهٔ B برود، تحت هر شرایطی و بدون هیچ‌کار اضافه‌ای.

نمای جانبی تندر 90 پلاس اتوماتیک

موتور خودرو تندر ۹۰ پلاس اتوماتیک

آلیاژ‌های به‌کار رفته در موتور تندر نود، این امکان را به این خودرو می‌دهند که در اکثر شرایط آب و هوایی، با استفاده از بدترین انواع سوخت و بدون مکمل‌های سوختی، عملکرد قابل قبولی را از خود به‌جای بگذارد.

موتور تندر 90 پلاس اتوماتیک

چه شد که لوگان به ایران آمد؟

در اواسط دهه ۸۰ بود که پای لوگان با نام تغییر یافتهٔ “تندر ۹۰” به کشور ما نیز باز شد. در ابتدا تیپ اول این خودرو به نامE0  به بازار عرضه شد که حتی حداقل امکانات رفاهی را هم نداشت. استقبال سرد مشتریان از این تیپ، که فاقد ویژگی‌های ابتدایی مثل کولر، ایربگ جلو و فرمان نرم بود، منجر به توقف تولید این تیپ در ابتدای سال‌های ۹۰ شد. تیپ E1 تندر ۹۰ نیز کمی بعد تر عرضه شد.

این نسخه هم نسبت به E2 ویژگی‌هایی مانند سی‌دی‌پلیر، پشت‌سری عقب، شیشه بالابر برقی عقب و ریموت کنترل را نداشت، تولید این سری (E1) در سال ۱۳۹۲ متوقف شد و جالب‌تر اینکه ایران خودرو در همین سال، تندر اتومات را به بازار فرستاد. از تابستان ۱۳۹۶ تولید فیس‌لیفت این خودرو با نام تندر۹۰ پلاس آغاز شد که عمده ویژگی‌های جدیدش علاوه‌بر تغییرات ظاهری، شامل تغییر داشبورد و تریم داخل کابین (هماهنگ با رنو ساندرو) و برخی اصلاحات فنی می‌شود.

آیا خودروتان را تازه خریده اید و نیاز دارید تا با نحوه تعویض پلاک آشنا شوید ؟ پیشنهاد ما مقاله تعویض پلاک میباشد.

تجربه رانندگی با تندر ۹۰ پلاس اتوماتیک

تندر ۹۰ پلاس درواقع یک فیس‌لیفت مینور بر روی تندر ۹۰ های قبلی به شمار می‌رود و ظاهر آن از نسل‌های قبلی خود (چه در ایران و چه در سطح جهانی) کمی بهتر است -نمی‌توان از لفظ زیباتر استفاده کرد چون طبق قرارداد نانوشتهٔ بین مردم ایران، همگی اتفاق نظر داریم که تندر ۹۰ خودروی زیبایی نیست.

اما زیر این ظاهر، در کنار یک موتور ۱.۶ لیتری، یک گیربکس اتوماتیک ۴ سرعته نهفته است چهار سرعت بودن این گیربکس باعث می‌شود و در مسافرت‌های طولانی، نیاز به دنده پنجم برای انتقال قدرت به چرخ ها حس شود. چیزی که غلط نیست.در سرعت ۱۱۰ کیلومتر در ساعت شما مشاهده می کنید که دور موتور خودرو روی عدد ۳۵۰۰ یا حتی ۴۰۰۰ ایستاده است؛ عددی که ثابت‌ماندن آن، موجب ایجاد فشار زیاد روی موتور می‌شود؛ در صورتی که این نقص می توانست با ایجاد یک چرخ‌دنده پنجم برای این گیربکس ۴ سرعته برطرف شود.

گیربکس اما در کنار چهارسرعته بودن، کمی در دنده‌دهی و معکوس‌دهی کند و اصطلاحا “خنگ” عمل می‌کند. گویی ایران‌خودرو (ایجاد کنندهٔ این گیربکس) فقط صرفا یک گیربکس اتوماتیک ساخته، نه بیشتر و نه کمتر. خودروهای دارای این گیربکس (که با نام AL4 شناخته می‌شود) توانایی تشخیص معکوس‌دهی ندارند. وقتی پدال گاز را تا انتها فشار دهید، مکانیسم دکمه مانندی در انتهای پدال گاز قرار دارد که تحت فشرده شدن، متوجه می‌شود که باید دستور معکوس‌دهی را به گیربکس صادر کند.

اما به دلیل آلیاژ‌های به‌کار رفته در موتور -که پیشتر دلیل آن را ذکر کردم- موتور خودرو توانایی زیادی برای ثبات در دور‌های بالا دارد. به قول مالکین این خودرو، تندر ۹۰ و البته تندر ۹۰ پلاس، بیشتر به این درد می‌خورند که با آن دور موتور پر کنیم. همین!

خودرو به دلیل ارتفاع بالا از سطح زمین، در سرعت‌های بالا حالت گهواره‌ای به خود می‌گیرد که برای مسافرت در جاده‌های کوهستانی می‌تواند خطر آفرین باشد؛ هر چه باشد این خودرو یک سگمنت C محسوب می‌شود، یعنی خودروی جمع‌و‌جور شهری. اما خب موضوع این‌جاست که همین ارتفاع بالا در کنار سیستم تعلیق تندر نود پلاس، هندلینگ آن‌ را بسیار بی‌کیفیت جلوه می‌دهد، تا جایی که در برخی موارد، دلهره آور می‌شود.

سخن پایانی، تندر ۹۰ پلاس اتوماتیک بخریم یا نه؟

در نهایت سری تست و بررسی خودرو رینگ اسپورت ، تندر ۹۰ پلاس در رنج قیمتی بسیار عجیب ۵۰۰ میلیونی قرار می‌گیرد. بله! تندر ۹۰ کیفیت مونتاژ خوبی دارد و جان‌سخت است. اما آیا چنین خودروی بی‌آلایش و عاری از هرگونه آپشنی، باید در این رنج قرار بگیرد؟ شاید اگر شما فقط و فقط یک خودروی جان‌سخت و بی‌دردسر بخواهید، بله. شاید با این تبصره‌ها بتوان گفت تندر ۹۰ پلاس ارزش خرید دارد. اما خب فقط برای شما! خودروهای بهتری نیز در این رنج هستند؛ مثل دنا پلاس یا حتی کره‌ای‌های قدیمی بازار و البته چینی‌های پر ادعا را فراموش نکنید که فقط روی یک گزینه دست می‌گذارند؛ آپشن!

۴.۶/۵ - (۹ امتیاز)
قیمت روز خودرو - رینگ اسپورت

علیرضا معصوم زاده

دانشجوی فیزیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی - علاقه‌مند به خودرو و دنیای موتوراسپرت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

دکمه بازگشت به بالا
enemad-logo