مستند خودروهای تیونینگویدیوها

تست و بررسی تارا دستی ایران خودرو یا همان K132

مشخصات فنی تارا ایران خودرو

نکات برگزیده مطلب
  • طراحی ظاهری تارا دستی
  • تارا در عقب، جنجالی‌تر از همیشه
  • طراحی عقب تارا حاصل کپی کاری است؟
  • طراحی داخلی تارا، کاملا ایرانی؟!
  • آپشن‌ها؛ مهم‌ترین نقظه ضعف تارا
  • قلب تپندۀ تارا

تارا دستی و ایران خودرو داستان بلندی دارند. پس از توافق اولیه برجام، همکاری خودروسازهای خارجی با خودروسازان ایرانی به صورت خوبی شروع شد. در گام اول پژو و ایران خودرو به صورت مشترک اقدام به تاسیس شرکتی به نام ایکاپ کردند. قرار بر این بود که در فاز اول توسعۀ همکاری‌ها، سه خودروی پژو ۲۰۰۸، پژو ۳۰۱ و پژو ۲۰۸ در ایران تحت لیسانس پژو در خط تولید و مونتاژ قرار بگیرند


طراحی خارجی
طراحی داخلی
امکانات رفاهی
چالاکی و رانندگی
امتیاز نهایی
قابلیت تیونینگ
کیفیت ساخت
بازار دست دوم
ارزش خرید خودرو
امتیاز نهایی

← در امتیاز نهایی تیم رینگ اسپورت ، فیلد “قابلیت تیونینگ” با ضریب بالاتری محاسبه می گردد →

نکات مثبت
  • پلتفرم به روز  (پلتفرم پژو ۳۰۱)
  • ایمنی مناسب
  • طراحی قابل قبول کابین
  • استفاده از موتور شناخته شده TU5
  • طراحی خارجی ناهمگون 
  • چراغ های عقب پیوسته ولی قدیمی
  • ضعف در کیفیت دکمه های کابین
  • کمبود آپشن تیپ دنده ای
  • استفاده از رینگ فولادی (قالپاق)
نکات منفی

مقایسه تارا با رقبا

سایپا شاهین

بلریانس H330

بسترن B30

اما در سال ۱۳۹۷ و پس از خروج آمریکا از برجام، فرانسوی‌ها نیز خیلی زود از ایران رفتند و پژو ۳۰۱ و ۲۰۸، آنطور که باید و شاید به بازار ایران نرسیدند (البته تعداد بسیار کمی از پژو ۳۰۱ در ایران موجود هستند).

ایران خودرو اما در این میان توانست به هر نحوی که شده امتیاز استفاده از پلتفرم PF1 پژوسیتروئن را از فرانسوی‌ها بگیرد، آن را ارتقا دهد و پلتفرم ملی IKP1 را بسازد. اولین خودرویی که روی این پلتفرم ساخته شد، تارا بود. در این نوشته همراه رینگ اسپورت باشید با نگاهی به تارا دستی .

تارا در فارسی به معنای مردمک چشم است که احتمالا به فرم چراغ‌ جلوی کشیدۀ این خودرو اشاره دارد. خالی از لطف نیست که بدانید در زبان ایرلندی تارا یعنی “ملکه

تارا در سال ۱۳۹۹ با جعبه‌دندۀ دستی روی خط تولید قرار گرفت و در سال ۱۴۰۰ هم نسخه‌ای از آن با نام “تارا اتوماتیک” عرضه شد که از جعبه دندۀ ۶ سرعتۀ اتوماتیک بهره‌مند بود.

قیمت لحظه ای تارا دستی

[car_price_table type=”تارا”]

کاربر گرامی رینگ اسپرت ،جهت اطلاع از آخرین تغیرات قیمت خودرو به صفحه قیمت خودرو رینگ اسپورت مراجعه نمایید.

طراحی ظاهری تارا دستی(تارا دنده ای)

تارا به نوعی فیس‌لیفت (یا  بهتر است بگوییم نسخۀ ایرانیزه) پژو ۳۰۱ محسوب می‌شود. از نمای کناری تارا و پژو ۳۰۱ شباهت بسیاری به هم دارند یا بهتر است بگوییم با تقریب خوبی کاملا یکی هستند. البته تفاوت‌هایی جزئی هم در نمای جانبی دیده می‌شود. برای مثال خطوطی که روی درب‌ها به‌کار رفته، در پژو ۳۰۱ برای بیننده چشم نوازتر جلوه می‌کند اما در تارا مشخص نیست خطوط کشیده شده روی درب‌ها از کجا شروع شده و با چه قصدی قسمت زیرین درب جلو را هدف گرفته‌اند.

موضوع مذکور (خطوط و زبان طراحی) چیزی بود که از همان ابتدا مورد انتقادات فراوانی قرار گرفت. خطوط تند و تیز طراحی و شکسته، برای طراحی سدان‌های کشیده چون مرسدس CLS و باقی خودروهای سگمنت E و F است، نه برای سدان‌های جمع و جور شهری چون تارا. همانگونه که پژو از استفاده از این سبک امتناع ورزیده، بهتر بود که در تارا هم شاهد این نوع طراحی نباشیم.

همچنین دانستن این نکته خالی از لطف نیست که این طراحی باعث شده تارا از پژو ۳۰۱ تقریبا ۸ سانتی متر بلندتر باشد اما در عوض عرض تارا ۲ سانتی متر کوتاه تر است.

موضوع بعدی طراحی قسمت جلوی تاراست که در نگاه کلی زیبا نمایان می‌شود. چراغ‌های کشیده و کاپوت عضلانی، روی هم رفته جلوۀ خوبی دارند مخصوصا وقتی که رنگ تارا سفید نباشد!

آخرین باری که ایرانخودرو از چراغ‌های کشیده استفاده کرد به پژو پارس برمی‌گردد که دارای گرافیک چراغ بسیار ساده‌ای بود. طراحان ایران خودرو در تارا نیز همین سبک از چراغ‌ها را پیاده کرده‌اند (چراغ‌های کشیده) و خام بودن گرافیک داخلی آن را به‌وسیلۀ یک قطعه در مرکز پوشانده‌اند. این موضوع در کنار جلوپنجره و کاپوت عضلانی، روی هم رفته جلوه خوبی به خودرو بخشیده البته به شرط اینکه در نمای سه رخ جلو، حواستان معطوف قالپاق‌های زشت آن نشود.

قالپاق و رینگ فولادی‌ای که بعد‌های در تارای اتوماتیک با رینگ‌های زیبای چند پر عوض شد.

تارا در عقب، جنجالی‌تر از همیشه

نمای عقب تارا در نگاه بدون تعصب و منطقی، هنجارشکنانه است، اما در جهت منفی، برای مثال خودرو نیسان جوک را در نظر بگیرید. طراحی جوک به گونه‌ای‌ست که یا از آن خوشتان می‌آید، یا از آن متنفر می‌شوید. یعنی یا ۰ و یا ۱۰۰! اما تارا این‌گونه نیست.

طراحی عقب تارا زشت است. نمی‌توان نگاه مثبتی به آن داشت. بله متفاوت است، اما آیا این تفاوت زیباست؟ از نظر نگارندۀ این متن و طیف بسیار زیادی از افراد پاسخ این سوال “خیر” است.

موضوعی که در درجات مختلف باعث مضحک به‌نظر رسیدن این طراحی می‌شود، این است که طیفی از افراد دربارۀ این نوع از طراحی می‌گویند که “نباید منکر پیشرفت ایران خودرو شد، این طراحی خوب نیست، اما جدید است”. در اینجا چند نکته قابل ذکر است. اول این‌که این طراحی جدید نیست؛ چراغ‌های پیوسته (Bar-style rear light) از میانه‌های دهه ۶۰ میلادی در دوج چارجر جا افتادند و امروزه نیز پس از مدت طولانی‌، دوباره خودروسازان درحال بازگشت به سمت آن‌ها هستند.

موضوع مهم مطابق تصاویر بالا این است که در تمامی خودروهای روز دنیا که چراغ‌های پیوسته استفاده می‌شود، فناوری چراغ لیزری یا نئونی مورد استفاده قرار می‌گیرد. نه صرفا چند ال‌ای‌دی که برای بیننده خاطرۀ دوج چارجر ۱۹۶۶ را یادآوری کند. مسئولین ایران خودرو پس از فراوانی موج انتقادات نسبت به طراحی عقب خودرو، اعلام کردند که این نوع طراحی، از طراحی بدنۀ برج میلاد الهام گرفته شده است.

توجیه موضوع مذکور، توجیه بی‌ارتباطی نیست. گرافیک مثلثی شکل طرح چراغ‌های تارا دارای شباهت به ساختار بدنۀ برج میلاد است، اما این موضوع که چراغ‌های عقب تارا در هنگام ترافیک موجب آزار و اذیت رانندگان عقبی می‌شوند، این توضیح ایران خودرو را به سرپوشی برای کج سلیقگی طراحان تبدیل می‌کند. همچنین طراحی چراغ عقب بسیار نازک است، این یعنی طراحان از فضای بین چراغ تا سپر خودرو استفاده‌ای نکرده‌اند که این موضوع نیز قابل بررسی است.

تارا صندوق عقب بلندی دارد که احتمالا برای افزایش فضای عقب این گونه طراحی شده، درست مانند لوگان که در ایران با نام تندر ۹۰ شناخته می‌شود؛ اما در لوگان میبینیم که در قسمت عقب چراغ‌ها ایستاده طراحی شده‌اند و بدین ترتیب طراحی خودرو “ناپخته” جلوه نمی‌کند. درست همان اتفاقی که در تارا برعکس رخ داده

پیشنهاد می شود برای آشنایی با تمامی نکات مهم در زمینه تیونینگ خودرو و ارتقا ماشین به مقاله تیونینگ چیست مراجعه نمایید.

طراحی عقب تارا حاصل کپی کاری است؟

به دلیل وجود چراغ‎‌های پیوسته، از همان ابتدا ذهنیت مخطبان به این سمت رفت که طراحی تارا یادآور هیوندای آزرا، دوج چارجر و دیگر خودروهای دارای چراغ پیوسته است.

اما با کمی جستوجو در میابیم که تارا در قسمت عقب دقیقا خودروی دوج دارت است.

سبک کلی پرداخت دیفیوزر، ارتفاع صندوق عقب، محل قرارگیری پلاک یا حتی همان مسئلۀ نازک بودن چراغ‌ها، در هر دو خودروی دارت و تارا موجود و تقریبا یکسان است.

به طور کلی در نگاه نگارندۀ این متن، طراحی بدنۀ تارا ناهماهنگ است؛ در جلو پرداخت خوب سدان‌های خانوادگی سگمنت D را دارد. در کنار جمع و جور بودن سدان‌های جمع و جور سگمنت C را تداعی می‌کند و در عقب کوچک بودن و عدم توازن آن، بیننده را به یاد سدان‌های کوچک سگمنت B می‌اندازد.

در ادامه به طراحی داخلی و قوای محرکۀ خودرو می‌پردازیم اما قبل از این موضوع، نیم نگاهی داشته باشید به تارا آپکو که در میانه‌های سال ۱۴۰۰ در نمایشگاه تیونکس تهران رونمایی شد.

طراحی داخلی تارا، کاملا ایرانی؟!

در بحث طراحی داخلی تارا زیبا و چشم‌نواز است. ارگونومی مناسبی برای اجزا و عناصر مختلف کابین پیاده شده و و سبک طراحی داخلی روی هم رفته زیباست. اما سوال مهم این است که آیا این طراحی زیبا و خوب، یک طراحی منحصر به فرد ایرانی و حاصل نبوغ طراحان ایران‌خودروست؟ خیر. کافی‌ست نگاهی به سیتروئن C3 XR بیاندازید و متوجه شوید که تارا در حقیقت از کابین این خودرو استفاده می‌کند

البته توجه داشته باشید ایران خودرو هیچ ادعایی دربارۀ فضای داخل تارا ندارد و در این مقاله این نکته به عنوان یک المان منفی به‌کار نبرده شده؛ گفتن این موضوع به قصد افزایش اطلاعات شما خوانندگان عزیز از طراحی داخلی خودرو است.

آپشن‌ها؛ مهم‌ترین نقظه ضعف تارا

بله! آپشن‌ها و گزینه‌های مختلف با توجه به رنج قیمتی و صد البته رقبای آن، محدود هستند. این موضوع باعث شده که ایران خودرو از لحاظ آپشن و امکانات رفاهی، تارای اتوماتیک را تقویت کند و طبیعتا اختلاف قیمت این دو خودرو (نسخۀ دستی و اتوماتیک) بیشتر شود.

از جمله امکانات مهم رفاهی می‌توان به کنترل کشش، کروز کنترل، کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل پایداری، سنسور عقب و سنسور فشار باد تایرها، ترمز ضدقفل و سیستم توزیع نیروی ترمز، دی‌لایت و چراغ مه‌شکن عقب و جلو اشاره کرد.

در بحث سرنشینان هم این خودرو از فناوری ایزوفیکس صندلی، سیستم نویگیشن، فرمان حساس به سرعت، ایربگ راننده و سرنشین جلو و آینه جانبی با تنظیم برقی بهره‌مند است که همانطور که دیدید، لیست چندان جذابی از لحاظ آپشن به شمار نمی‌آید.

قلب تپندۀ تارا

تارا دارای پیشرانه TU5P (تی یو ۵ پلاس) با حجم ۱.۶ لیتر، قدرت ۱۱۳ اسب‌بخار و گشتاور ۱۴۴ نیوتن‌متر است که این موتور در فرانسه با نام EC5 شناخته می‌شود. توان تولیدی ۱۱۳ اسب‌بخاری این خودرو از طریق یک گربکس ۵ سرعتۀ دستی به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود. این نحوۀ انتقال قدرت در تارای اتوماتیک بر عهدۀ یک جعبه دندۀ ۶ سرعتۀ دستی می‌باشد.

با اعداد فوق شتاب ۰ تا ۱۰۰ تارا دستی عددی معادل ۱۲.۵ ثانیه خواهد بود که در سگمنت C عدد بدی نیست اما به هیچ‌وجه جزء زمان‌های خوب لحاظ نمی‌شود. برای مثال کیا سراتو و هیوندای الانترا (سگمنت C های محبوب بازار) در بخش شتاب ۰-۱۰۰، با وجود وزن بیشتر شتابی معادل ۱۰ الی ۱۱ ثانیه را ثبت می‌کنند که نشان دهندۀ مهندسی خوب به کار رفته در موتور آن هاست.

حداکثر سرعت اعلام شده برای تارا دستی نیز عددی معادل ۱۹۰ کیلومتر در ساعت است که رقم خوبی‌ست. البته در بحث شتاب و حداکثر سرعت، کمپانی سازنده هیچ آماری را برای تارا اتوماتیک اعلام نکرده. مصرف سوخت تارا دستی نیز عددی معادل ۷ لیتر بر هر ۱۰۰ کیلومتر است که از آن یک خودروی خوش‌مصرف می‌سازد.

در پایان دانستن این نکته الزامی‌ست که تارا یا همان پروژه K132 تنها آغاز موج جدید محصولات ایران خودروست که قرار است در ادامه با کراس‌اوور بدون عنوان K125 ادامه پیدا کند. پیشرفت و ارزش خرید تارا و اعضای دیگر خانوادۀ جدید ایران خودرو را چیزی جز زمان نمی‌تواند تعیین کند.

در بخش نظرات، ایده و فکر خود را دربارۀ این خودرو و این بررسی با ما در میان بگذارید.

۴.۲/۵ - (۴۲ امتیاز)
قیمت روز خودرو - رینگ اسپورت

نوشته های مشابه

‫۱۵ نظرها

    1. سلام عزیز
      طبیعتا در بازار مریض ایران نه تارا با این قیمت (در حال حاضر ۴۰۲ میلیون در بازار) ارزش خرید داره
      نه دنا پلاس (با قیمت ۴۰۵ میلیون در حال حاضر)
      در بحث قیمت کارخانه هم تارا قیمت ۲۹۳ میلیون و دنا پلاس قیمت ۲۲۷ میلیون تومان رو دارند که به علت تولید بسیار محدود و بازار دلال‌ها، احتمال اینکه بتونید با قیمت کارخانه خودرو رو تهیه کنید کمه.
      در نتیجه هیچ‌کدوم ارزش خرید ندارند مگه اینکه واقعا انتخابتون تحت هرشرایطی دنا پلاس یا تارا باشه؛ در این صورت من شخصا تارا رو پیشنهاد می‌کنم، جدیدتره، موتور کمی ارتقا یافته روش نصب شده، طراحی نسبتا جدیدتری از دنا داره (حداقل در جلو) و یه سری موارد دیگه.

    1. سلام عزیز
      موتور TU5+ در حقیقت همون موتور TU5 هستش که کمی ارتقا داده شده. ۵ اسب بخار بیشتر قدرت داره (۱۱۵ اسب بخار) و گشتاور تولیدی اون هم ۸ نیوتون‌متر بیشتره (۱۵۰ نیوتون‌متر)
      این موتور توسط گروه PSA در اروپا با نام EC5 ساخته شد و وقتی به ایران رسید نام TU5+ رو به خودش گرفت.

    1. سلام
      خب TU5P نسخۀ بهینه شدۀ TU5 هستش که در فرانسه هم استفاده میشه
      و EF7 موتور ملی ایران هستش.
      ولی به صورت کلی موتورهایی که در صنعت خودروسازی ایران استفتده میشه تفاوتی با هم ندارند، چون مقدار توان و گشتاور خروجی‌شون تقریبا یکی هستش.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

دکمه بازگشت به بالا
enemad-logo