مستند خودروهای تیونینگویدیوها
موضوعات داغ

تست و بررسی کادیلاک سویل

بدون شک کادیلاک سویل یکی از مهمترین نام‌ها در صنعت خودروسازی ایران به شمار می‌رود. در این مستند کوتاه به کوشش تیم رینگ‌ اسپرت، نگاهی انداخته‌ایم به این کشتی لوکس دهۀ ۸۰، همراه رینگ اسپورت باشید.

“کادیلاک سویلفقط در ایران اسم و رسم ندارد، در تمام دنیا همه سویل را به نام نهایت هنر و ظرافت یک کمپانی می‌شناسند. اما خب در ایران این بحث “اسم و رسم” حساس‌تر می‌شود. چرا؟

درآمدی بر کادیلاک سویل

کادیلاک سویل تنها خودروی کادیلاک است که ساخت آن در جایی غیر از خاک آمریکا شروع شده. در سال‌های قبل از انقلاب درایران بود که جعفر اخوان با ایدۀ مونتاژ خودرو، ابتدا اقدام به تاسیس “شرکت بازرگانی جیپ” نمود. این حرکت برای صنعت خودروسازی ایران بسیار استراتژیک محسوب می‌شد. زیرا تا آن موقع خودروسازی ایران و آمریکا چندان نقطه اشتراکی باهم نداشتند، با وجود شرکت بازگانی جیپ، جعفر اخوان اقدام به واردات یک نمونه از خودروهای جیپ کرد؛ “جیپ ویلیز”.

کادیلاک ایران

 این خودرو یکی از کاربردی ترین خودروهای جنگ‌های جهانی بود. البته بهتراست بگوییم تمامی جنگ‌ها حتی جنگ ایران و عراق.

دوام بالای جیپ ویلیز یکی از نکات مثبت کلیدی آن بود. همچنین سبک بودن آن را نیز نباید از قلم انداخت. بدنه این ماشین فوق‌العاده سبک بود، به‌طوری که انگار روی شاسی ماشین صندلی قرار داده شده بود و افراد روی آن می‌نشستند.

اما بگذریم، چرا “واردات” جیپ ویلیز برای جعفر اخوان (یا به‌طور کلی برای خودروسازی ایران) بسیار مهم بود؟ علت خیلی واضح است. خودروسازی ایران و آمریکا همانطور که بالاتر اشاره شد چندان نقطه اشتراکی باهم نداشته‌اند. طبیعتا با شروع داستان از “جیپ” (یکی از خودروهای محبوب آمریکایی) جعفر اخوان می‌توانست مانور بیشتری برای جذب آمریکایی‌ها بدهد.

فضای داخلی کادیلک سویل

اما آن سوی داستان را هم ببینیم. میانه‎ های دهه ۷۰ بود که مرسدس بنز نسل جدید کلاس E یا همان اتاق W123 را به جهان عرضه کرد. این مدل ظرف مدت کمی به یکی از محبوب‌ترین خودروهای تاریخ تبدیل شد. انبوهی از امکانات با طراحی‌ای که در آن زمان برای خیلی‌ها نهایت رضایت را به ارمغان می‌آورد.

تست و بررسی کادیلاک سویل

در جنرال موتورز اوضاع خوب نبود، کادیلاک طاقت نمی‌آورد که یک شرکت اروپایی آمار فروش را مال خودش کند.

تاریخچه ساخت کادیلاک سویل

دستور صادرشد. مهندسان کادیلاک باید نهایت توان خود را می‌گذاشتند که جلوی فروش مرسدس را بگیرند. البته این همۀ ماجرا نبود. کادیلاک دویل (کادیلاک Deville) کمی پیر شده بود و نیاز بود که جانشین لایقی داشته باشد. این شد که کادیلاک سویل ( (Seville معرفی شد.

سدانی متوسط که البته برای مردم جهان یک فول‌سایز حساب می‌شد. کشتی‌ای لوکس که شاید بتوان چندین ساعت راجع به امکانات آن صحبت کرد.

کارکرد آپشن‌های این خودرو عموما برای امروزه خیلی جالب هستند. مثلا چراغ‌های چک چراغ جلوی ماشین که درحقیقت با فیبر نوری کار می‌کنند یا سیستم تهویه مطبوع خودرو که بدون هیچ سنسور خاصی، باعث می‌شود ماشین همیشه همان بوی دهۀ ۸۰ را داشته باشد. مستند کادیلاک تهیه شده، گریزی‌ست به کادیلاک سویل و میراثی که ازخود به جا گذاشت.

با تست و بررسی خودرویی رینگ اسپورت همراه باشید…

۴.۲/۵ - (۴۲ امتیاز)
قیمت روز خودرو - رینگ اسپورت

نوشته های مشابه

‫۱۶ نظرها

  1. جدا از اینکه اون مرسدس توی ۲:۴۵ فیلم کپل نبود و معماری ۱۱۴ بود و کپل سال ۸۳ بعد از نسل دوم سویل ساخته شد و بازارو جارو کرد، انژکتوری بودن یه ماشین توی دهه هفتاد هم عجیب نبود و کادیلاک شاخ غول رو نشکسته بود، بعلاوه توی دهه نود اپل توی خاک آلمان کادیلاک تولید میکرد و میفرستاد به بازار آمریکا و ازین رو ایران تنها نیست تو این زمینه، در مورد دوام ماشین هم باید گفت که شما اگر جرئت دارین فقط ۲۰۰۰ کیلومتر باهاش تنهایی بدون اسکورت رانندگی کنین تا بفهمین خودروسازی ناب امریکایی دقیقا مترادفه با استهلاک و این وسط اگر ماشین انژکتوری ای سی یو دارتون مگنتش نپوکه باید خدارو شاکر باشین، نمیدونم این سویل رو اگه تو ایران مونتاژ نکرده بودن و ایرانیا براش یقه جر‌ نمیدادن، آیا جاهای دیگه دنیا طرفداری اصن پیدا میشد براش؟ ناموسا این همه ماشین دهه هفتادی ناب رو تو ایران ول کردین و رفتین یه سویل بررسی کردین بدون اینکه کاپوتشو بزنین بالا؟

    1. سلام دوست عزیز
      ممنونم از اینکه نظرتون رو با احترام منتشر کردید.
      انژکتوری بودن سویل و داشتن ecu توی ۵۰ سال پیش قطعا آپشن جالبی بود و در اکثر منابع خارجی هم کار فوق‌العاده‌ای تلاقی می‌شد.
      متن فیلمنامه هم با تحقیق ار منابع جنرال موتورز ایران و جنرال موتورز نگاشته شده بود.
      احساس می‌کنم ایراداتی که به زحمات ما وارد کردید ناشی از این سوءتفاهمه که محتوای آماده شده یک مستنده، نه تست و بررسی، در تست و بررسی باید همه جانبه خودرو رو بررسی کرد؛ فضای صندوق عقب، آمار فنی و…
      اما فرم محتوای ما یک مستند بود، بیشتر به دنبال تاریخچه بودیم و ستایش این خودرو.
      ممنونم از اینکه برای محتوا و درج نظرتون وفت گذاشتید.❤

      1. عرضم به خدمت مبارکتون که خودتون هم روی تیتر توی سایت هم فیلم نوشتین تست و بررسی لامصبا🤣🤣 بنظرم بهتر بود تیتر میشد دقایقی در مدح سویل، بعد تازه اگه شما یه ماشینی رو ۷۰ سال قبل ببینی انژکتوری بوده چیکار میکنی پس؟ تازه موتورش هم کوچیکتر بوده و قدرتش بسیار بیشتر

          1. آره آرش عزیز راست میگن، عقل بنده بیش از این نمیرسه، عقل ایشون میرسه که تعصب داره رو ماشینی که اکثر صاحباش جرئت نمیکنن از شهرشون خارج بشن مبادا اینکه همون کامپیوتر و سیستم سوخت رسانی انژکتوری تو راه بذاردشون، جمع کنید خودتونو بابا تعصب دارید رو یه مشت آشغال، یکی رو پژو و سمند یکی دیگه هم که پولش بیشتره رو کادیلاک سویلی که تو امریکا هم عددی حسابش نمیکنن، موفق باشید آرش جان، من از همینجا آرزو میکنم که بتونید یه دونه ازون سویلای گرون قیمت آقای دهاقین رو بخرید تا متوجه بشید که داستان چیه

  2. سلام
    لطفا از مشکلات این مماشین هم بنویسید.
    مثل مشکلات فنی، لوازم یدکی، کولر و… شایعاتی در این خصوص وجود داره
    ممنون

  3. تو معلومه بیشتر از دوچرخه سوارنشدی
    نهایت آشنایی و شعورت از تکنولوژی هوووو کردن جلوی پنکه بوده…
    ابلح نادون.

    آخه اصلا تو کادیلاک را بلدی بنویسی بعد اینجا طز میدی!!

  4. داداش محمدرضا از کجا اومدی از کره مریخ
    جنابعالی میدونی سویل در سال ۱۳۵۷ یعنی چه؟
    اونموقع اکثرا سوار دوچرخه واسب و گاری بودن یا با الاغ بارهاشون را جابجا میکردن.
    سویل در سال ۱۳۵۷ معجزه بود وهمین الان هم در کنار دنا پلاس معجزه اس.
    ماشینی که هیچ ایمنی ندارد در کنار کادیلاک افسانه ای.
    الان برو کلاس های کادیلاک امروزی را بررسی کن وببین چقدر رشد وپیشرفت دارن
    برو شم ماشین بازی ات را بالا ببر بعد بیا سخنرانی کن.

    1. سلام به شما، آیا شما میدونین ماشین انژکتوری دهۀ ۳۰ شمسی یعنی چه؟ یا مرسدس ۳۰۰ اس ال رو بهتون معرفی کنم؟ و یا میدونین سال ۱۳۰۹، رسیدن به سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت و چند سال بعدش به ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت یعنی چه؟ یا بهتون بگم که اینا مال مرسدس ۷۷۰کا هست؟ یا اصلا کرایسلر نیویورکر رو میشناسید که هم لوکس تر از این آقای سویل بود و هم سریعتر؟
      واقعیت اینه که سویل تو امریکا هم ماشین پرطرفداری نیست چون اولا در مقابل حتی هم بازی های خودش مث لینکلن کانتیننتال حرفی برای گفتن نداره دوما این که خیلی ماشین گلی نبود، مث بنز ۱۲۳ به صرفه و فراوون نبود، مث کادیلاک فلیت وود لوکس نبود، مث لامبورگینی میورا اسپورت نبود و قص علی هذا.
      واقعیتش اینه که بله برای سال ۱۳۵۷ و کسایی که الاغ سوار بودن، خیلی پیشرفت بزرگی بود ولی به طور کلی تو کشورهای توسعه یافته، تحفه ای نبود سویل و بنظرم دویل و فلیت وود رو باز میشه ماشین های خوب کادیلاک اون دوران حساب کرد.
      در مورد شم ماشین بازی هم نمیدونم چی بگم والا، شما ازونایی هستین که با چسب عایق برق قرمز پرایدتونو اسپرت میکنید و میشید ماشین باز؟

  5. تو کشوری مثل آمریکا که هرایالتش به بزرگی یه کشوره….ساده لوحی که فکر کنی خودرویی بسازن که اونقدر استهلاک داشته باشه که جرات نکنی مسیرهای دورو بری…به نظر میرسه که آمریکایی ها به راحتی فکر میکنن…اروپایی ها دنبال هندلینگو..قابل استفاده بودن تو فضاهای کوچیکن…هر دو شون در جایگاه خودشون دیدگاه درستیه…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

دکمه بازگشت به بالا
enemad-logo