اخبار خودرو

مزدا CX-60 این بار با قلب تپندۀ ۶ سیلندر خطی

مزدا CX-60 در دو تریم ۳.۰ لیتر بنزینی و ۳.۳ لیتر دیزلی ارائه خواهد شد که هر دو از فناوری هیبریدی خفیف (Mild hybrid) بهره خواهند برد. همچنین این مدل جدید، دارای گیربکس اتوماتیک ۸ سرعته می باشد. این کراس اوور ژاپنی که در بازار آمریکا تا کنون بسیار موفق عمل کرده، با تجهیز به پیشرانه های جدید، برای تصاحب کامل بازار کراس اوررها خیز برداشته است. با رینگ اسپرت همراه باشید … .

کاربر گرامی اگر مایل به چک کردن قیمت خودرو می باشید، به صفحه قیمت آنلاین خودرو سر بزنید.

مزدا CX-60 خودرویی متفاوت و یا حتی بهتر از SUV های دیگر است، زیرا از پلتفرم چیدمان طولی موتور (longitudinal layout) استفاده کرده است. به همین منظور مزدا به طور رسمی آن را « Skyactiv، معماری مقیاس پذیر با چند راه حل » نامیده است. شاید از خود بپرسید که چرا مزدا CX-60، خودرویی مهم است؟ این خودرو از موتور شش سیلندر خطی، که مدت ها شایعه شده بود بهره برده است؛ به همین خاطر این خودرو را به خودرویی منحصر به فرد تبدیل کرده است. شایان ذکر است که شرکت Zoom-Zoom برخی از جزئیات اولیه مزدا CX-60 را در بیانیه مطبوعاتی، به عنوان اولین مدل تولیدی پلاگین هیبرید خود، به اشتراک گذاشته است.

مشخصات فنی مزدا CX-60

در این مدل یک موتور ۳.۰ لیتری با فناوری e-Skyactiv X وجود خواهد داشت که نوید ارائه “شتاب نرم و صدایی جذاب” را می دهد. جالب اینجاست که مزدا به این نکته اشاره می‌کند که این خودرو به لطف تکنولوژی احتراق کامل و بدون آلاینده، به اندازه یک چهار سیلندر اقتصادی، مقرون به صرفه است. همچنین ذکر این نکته ضروری است که این موتور هنوز یک موتور تنفس طبیعی است؛ البته با ظرفیت بیشتر، که به آن کمک می کند تا هوای بیشتری را بدون نیاز به استفاده از توربوشارژ به داخل سیلندر تزریق کند.

بعد از آن در نسخه دیزلی، موتور ۳.۳ لیتری e-Skyactiv D وجود دارد که حاصل تکامل نسخه ۲.۲ لیتری کوچکتر است که تئوری “افزایش سرعت با احتراق کامل lean burn ” را به ارمغان می آورد. که به لطف این سیستم، موتور با تامین اکسیژن کافی، سوخت را به طور کامل می سوازند و همچنین آلاینده کمتری تولید می کند.

اگر به دنبال ارتقا دادن بخش های مختلف خودروی خود هستید، پیشنهاد می کنیم مقاله مربوط به تقویت خودرو را از دست ندهید.

مهندسان با ایجاد محفظه های احتراق تخم مرغی شکل در کاسه پیستون( محفظه ی سر پیستون) ، مخلوط هوا و سوخت را در دو قسمت تفکیک می کنند، که این باعث میشود تا از هوای اضافی استفاده بهتری بکنند. همچنین علاوه بر بهبود عملکرد احتراق، باعث می شود تا شتاب خودرو سریع تر شود و از انتشار آلاینده های NOx در دور بالای موتور جلوگیری می کند.

اگر چه موتور دیزلی شش سیلندر خطی از نظر فیزیکی بزرگتر از همتای چهار سیلندر خود است، اما به دلیل ساختار ساده ای که این موتور دارد، وزن آن را کاهش می دهد. به قدری که مزدا ادعا کرده است، وزن آن برابر یک موتور دیزلی چهار سیلندر است. علاوه بر مدل بنزینی، مدل دیزلی نیز از سیستمی به نام “M Hybrid Boost” بهره می برد. اساساً، این یک ساز و کار برقی ۴۸ ولتی است که برای کاهش مصرف سوخت و جلوگیری از انتشار گازهای گلخانه‌ای به کار می رود.

هر دو موتور شش‌سیلندر خطی برای کار با یک گیربکس هشت سرعته اتوماتیک جدید طراحی شده‌اند که فاقد مبدل گشتاور است. به جای مبدل گشتاور هیدرولیک، از یک کلاچ چند صفحه ای، برای تعویض سریع و نرم دنده در مزدا CX-60 استفاده شده است. این تغییر به مزدا اجازه داده است که محدوده اشغال شده توسط سیستم انتقال قدرت کوچکتر شود تا فضایی در قسمت پدال ها برای رانندگی بهتر ایجاد شود.

مزدا CX-60 یک آغاز حمله برای SUV های مزدا است. زیرا پس از آن شاهد عرضه CX-70 غول پیکر برای ایالات متحده هستیم. علاوه بر این، یک مدل سه ردیفه بزرگتر به نام CX-80 قرار است وارد اروپا شود، همچنین مدل CX-90 با بدنه خیلی بزرگ تر که قرار است تمام کننده این سلسله از این خودرو باشد. هر چهار تا از پلتفرم جدید استفاده خواهند کرد که امیدواریم در سدان بعدی مزدا ۶ نیز شاهد آن باشیم.

۴.۸/۵ - (۵ امتیاز)
منبع
موتوروان
قیمت روز خودرو - رینگ اسپورت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

دکمه بازگشت به بالا
enemad-logo