نمایشگاه تحول صنعت خودرو

تحول صنعت خودروی ایران سالهاست که از خودروسازی جهان جا مانده است. که نتیجه آن پیشرانه های پر مصرف، پلتفرم های قدیمی، هزینه های تولید بالا و بهره وری کم و همچنین نمایشگرهای اعصاب خوردکن شده است.
نمایشگاه تحول صنعت خودرو می خواهد بیانگر اقداماتی باشد که در یک سال اخیر با هدایت وزارت صمت برای تغییرات بنیادین در این حوضه چه اتفاقاتی رخ داده است.

برنامه های تدارک دیده شده برای تحول صنعت خودرو

نگاهی بر برنامه های آماده شده در جهت هدایت صنعت خودروسازی ایران و تحول صنعت خودرو به سمت پیشرفت های جهانی با توجه به گفته های وزارت صمت:

پروژه K112

پروژه k112 یک پروژه مشترک بین ایران خودرو و سایپا در جهت تحول صنعت خودرو است که از پلتفرم رنو کوئید بهره می برد و قرار است با نسخه های بنزینی و برقی به بازار عرضه شود. علاوه بر این قرار است در آینده این خودرو با تیپ های مختلفی با قوای محرکه قوی تر نیز به این خانواده افزوده شود.
اگر یادتان باید چند سال پیش رنو کوئید قرار بود جایگزین پراید شود که با مخالفت سخت مسئولان روبه رو شد و یکی از دلایل آن ایمنی ضعیف آن بود. که البته خود جای سوال داشت که آیا پراید مگر ایمنی بهتر از رنو کوئید دارد؟ حال خدا می داند چه شده که مسئولان نظرشان عوض شده است!

این خودرو طبق شنیده ها قرار است، به یک پیشرانه با حجم دقیق ۱۰۴۸ سی سی مجهز شود. نسخه بنزینی خودروی اقتصادی سایپا در سگمنت A بوده و توانایی تولید ۷۰ تا ۷۵ اسب بخار و ۹۰تا ۱۰۰ نیوتن متر گشتاور را دارد. فاصله بین دو محور این خودروی مینی کراس اوور ۲۴۳۰ میلی متر و طول، عرض، و ارتفاع آن به ترتیب ۳۸۰۰ ،۱۵۹۰ ،۱۴۹۰ میلی متر است.وزن این خودرو تنها ۷۷۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم بوده و مصرف سوختی کمتر ۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر خواهد داشت.

نسخه برقی خودروی اقتصادی k112 از یک موتور الکتریکی ۴۵ اسب بخاری و ۱۲۵ نیوتن متری تشکیل شده و حداکثر سرعت آن نیز تنها ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت است و حدود ۹۵۰ کیلوگرم نیز وزن خواهد داشت. این خودرو از باتری لیتیومی با ظرفیت ۲۶ کیلووات ساعت استفاده می کند که می تواند در صورت شاژر کامل ۲۷۰ کیلومتر مسافت را پیمایش کند. این باتری را می توان در صورت شارژر سریع در ۳۰ دقیقه و با شارژر خانگی در ۴ ساعت شارژ کامل کرد.

این نسخه تنها یک ماکت کوچک بود و ظاهری شبیه چیپ رنگید در جلو و در عقب شباهت زیادی به آلفارومئو میتو دارد.

پس از خبر نمایشگاه تحول صنعت خودرو مطالعه کنید؛ آخرین اخبار سایپا

پروژه P90 سایپا، بازگشت تندر به پارس خودرو

همچنین در جهت برنامه های تحول صنعت خودرو خودروی دیگری نیز معرفی شد، تندر ۹۰ فیس لیفت با تغییراتی در ظاهر، مجدد به خط تولید باز می گردد. از نمونه های برش خورده این خودرو نمی توان اطلاعات زیادی را به دست آورد. اما در نمونه برش خورده، موتور خودرو تغییری نکرده ولی با توجه به مذاکرات دو خودروساز با شرکت های روسی برای خرید موتوری جدید، احتمال دارد که دنبال جایگزینی برای موتور این خودرو باشند.

پروژه M44 سیتروئن C3 XR

پروژه M44 خودروی کراس اوور از خانواده پژو سیتروئن که پیش از این می توان به نسخه سدان آن اشاره کرد که در ایران خودرو با نام تارا تولید شده و حالا در راستای تحول صنعت خودرو قرار است پسر عموی کراس اوور آن در سایت سایپا-سیتروئن کاشان ساخته شود. این خودرو قرار است در چند تیپ عرضه شود و مدل پایه از موتور EC5 و گیربکس ۶ سرعته و مدل رده بالاتر از موتور ۱.۲ لیتری توربوشارژر که توانایی تولید ۱۳۵ اسب بخار و ۲۳۰ نیوتن متر گشتاور را داراست و از استاندارد آلایندگی یورو ۶ بهره می برد.

گیربکس این خودرو ۶ سرعته خودکار دوکلاچه و فرمان برقی است.

کابین و فضای داخلی آن کاملا به تارا شباهت دارد و حتی رودری ها نیز مشابه هم هستند. رونمایی این خودرو به سال ۲۰۱۵ بازمی گردد و این اولین باری نیست که در نمایشگاه ایران حضور دارد. لازم به ذکر است که خودروی مذکور برای بازار چین طراحی شده است. پس از طرح تحول صنعت خودرو قرار است این خودرو در بازه قیمتی ۷۰۰ میلیون تومان عرضه شود.

پلتفرم اختصاصی PS-1 کرمان موتور

و کرمان موتور هم در همین راستا یعنی تحول صنعت خودرو؛ امتیاز پلتفرم خودروی جک J4 را که یکی از محصولات مونتاژی این شرکت است، خریداری نموده و برنامه دارد خودروی اختصاصی خود را که فیس لیفتی از جک J4 محسوب می‌شود روی این پلتفرم تولید و به بازار عرضه کند. ظاهرا طراحی این خودرو به مزاج طرفداران و مشتریان کرمان موتور خوش نیامده، البته باید خاطر نشان کرد که طراحی این خودروی سدان و همچنین نسخه کراس‌اوور آن هنوز به پایان نرسیده است. و در این راه از مشاوره و همکاری شرکتی ایتالیایی استفاده شده است.

این محصول قرار است در انواع بنزینی و برقی تولید شود و کرمان موتور امیدوار است بتواند سالانه ۶۰ هزار دستگاه از آن را با قیمتی در محدوده ۴۰۰ میلیون تومان روانه بازار کند، که البته دور از انتظار است.

پلتفرم اختصاصی PS-1 کرمان موتور تحول صنعت خودرو

آریا دنده ای و اتومات

خودروی آریا در واقع همان نسخه کراس اوور شاهین محسوب می شود و در نمایشگاه تحول صنعت خودرو دو نسخه دنده ای و گیربکس اتوماتیک CVT آن موجود بود. نسخه CVT دارای آپشن هایی از قبیل سانروف، فرمان برقی، استارت دکمه ای، دوربین و سنسور عقب، تهویه مطبوع اتوماتیک، استاندارد آلایندگی یورو ۵، مالتی مدیا و GPS همراه و استاندارد حفاظت از عابران پیاده در تصادفات بهره می برد.

آریا دنده ای و شاهین دنده ای مشخصات فنی یکسان دارند.

چری آریزو ۵ الکتریکی

مدیران خودرو با برند جدید فونیکس، دو خودروی الکتریکی شده خود را طبق برنامه های تحول صنعت خودرو به نمایشگاه آورد. آریزو ۵ برقی که نشان‌های چری در آن با نوار چسب پوشانده شده احتمالاً قرار است تا با نشان فونیکس وارد بازار ‌شود. هرچند اطلاعات فنی این خودرو تاکنون اعلام نشده اما می‌دانیم که چری آریزو ۵e از پیشرانه‌ای ۱۲۲ اسبی و ۲۵۰ نیوتن متری سود می‌برد و باتری لیتیوم یون آن هم ظرفیتی ۵۳.۶ کیلووات ساعتی دارد. بدین ترتیب می‌توان با این خودرو به برد ۴۰۰ کیلومتر بر اساس استاندارد NEDC دست یافت.

در بازار های جهانی قیمت آریزو ۵ برقی بین ۱۶ تا ۱۹ هزار دلار است. مدیران خودرو قصد دارد با کسب مجوز شماره‌گذاری، این خودرو را با قیمت تقریبی یک میلیارد تومان تا آخر سال روانه بازار کند.

چری آریزو 5 الکتریکی تحول صنعت خودرو

پس از خبر نمایشگاه تحول صنعت خودرو مطالعه کنید؛ بروزترین اخبار ایران خودرو

فونیکس تیگو ۸ پرو پلاگین هیبریدی

فونیکس تیگو ۸ پرو پلاگین هیبریدی هم به‌عنوان پرچم‌دار محصولات مدیران خودرو در ایران از یک باتری ۱۹.۷ کیلووات ساعتی و دو موتور برقی ۷۵ و ۹۵ اسب بخاری استفاده می‌کند که با احتساب قوای موتور ۱.۵ لیتری توربوی آن در مجموع خروجی ۳۱۷ اسب بخار توان را در اختیار راننده قرار می‌دهد. اگر مشخصات فونیکس تولیدی مدیران خودرو نیز مشابه چری باشد شاهد قدرتمندترین خودروی تولیدی داخلی آن هم با قیمت بالای دو میلیارد تومان خواهیم بود. و یکیاز بهترین های نمایشگاه تحول صنعت خودرو بوده است.

Phoenix Tigo 8 Pro plug-in hybrid

کراس اوور SP0 سایپا

مینی SUV سایپا از خانواده شاهین با نام SP0 می‌تواند محصولات رده متوسط و بالای سایپا را دچار تحول کند. از مشخصات فنی آن می توان به موتور ۱.۶ لیتری توربو با قدرت ۱۴۸ اسب بخار و گیربکس اتوماتیک که برای رقابت با ریرا ایران‌خودرو مجهز شده است. البته استاندارد آلایندگی یورو ۴ نشان از تکنولوژی قدیمی موتور دارد. در ظاهر عقب چراغ های آن شباهت بسیار عجیبی به رنو تالیسمان دارد. باتوجه به ابعاد این خودرو نمی توان آن را یک مینی SUV نامید و درکل یک هاچبک است.

تارا برقی

ایران‌خودرو، بر اساس برنامه های تحول صنعت خودروی ایران خودروی دیگری نیز اراعه کرده، تارا EV محصول جتکو از یک موتور الکتریکی ۱۳۴ اسب بخاری و ۲۰۰ نیوتن متری بهره می‌برد. وزن این خودرو ۱۶۰۰ کیلوگرم است و با استفاده از پک باتری با ظرفیت ۴۵ کیلووات ساعت، برد این خودرو به ۲۰۰ کیلومتر می‌رسد. سقف سرعت این خودرو ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت و زمان شتابگیری صفر تا صد آن ۱۵ ثانیه اعلام شده است. این محصول کانسپت بوده و فعلا در مراحل توسعه است.

تارا برقی و کانکتد تحول صنعتی خودرو

KMC J7

در نمایشگاه تحول صنعت خودرو KMC J7 هم حضور دارد که باتوجه به ستون C آن می توان پی برد که یک خودروی لیفت بک است. موتور آن توانایی تولید ۱۷۲ اسب بخار و ۲۸۰ نیوتن متر گشتاور دارد که از طریق گیربکس دوکلاچه اتوماتیک به چرخ های جلو منتقل می شود. یک نکته جالب و قابل توجه در خصوص J7، نوار چراغ هدلایتش است که روی جلو پنجره هم آمده، یا به عبارتی همان چراغ پیوسته دارد.

KMC J7

خودروی برقی اکسیژن

میکروکار الکتریکی اکسیژن ساخته خودروسازان جنوب با قیمت پایه تخمین زده شده ۱۰ هزار دلار یا حدود ۳۰۰ میلیون تومان به‌عنوان نخستین خودروی برقی ایرانی در حال طی مراحل شماره‌گذاری است. این خودرو در ظاهر شباهت های انکار ناپذیری به خودروی اسمارت فور ۲ دارد.
موتور این خودرو با ۲۰ اسب بخار و با کمک باتری ۱۷ کیلووات ساعتی لیتیوم یون می تواند حداکثر ۸۵ کیلومتر در ساعت حرکت کند. طول عمر باتری ۸ سال و شعاع حرکتی با باتری های کاملا سالم ۲۲۰ کیلومتر اعلام شده است.
این خودرو تنها ۲.۶ متر طول و ۱.۵ متر عرض دارد و وزن خالص آن ۷۸۰ کیلوگرم بوده و می‌تواند تا ۳۵۰ کیلوگرم مسافر و بار را حمل کند.

پیشرانه های جدید ایران خودرو

اما دستاوردهای ایران خودرو در جهت تحول صنعت خودرو می توان اشاره کرد به موتور EF7 توربو TC GDi جدید ایران‌خودرو با قدرت تقریبی ۲۰۵ اسب بخار که می توان آن را قوی ترین پیشرانه ملی دانست و دیگری موتور سه سیلندر ۱۲۰ اسب بخاری نیز از دستاوردهای جدید فنی این شرکت محسوب می‌شوند.

تحول صنعت خودرو

پروژه هم‌افزایی تولید پلتفرم ملی آفرود

چهار شرکت آمیکو، زامیاد، مکث موتور و خودروسازی ایلیا با استفاده از اتاق و شاسی خودروی دایون با قراردادی با هم متحد می شوند تا خودروهای آفرودر پیک آپ و SUV خود را روی این پلتفرم مشترک توسعه دهند.

۵/۵ - (۳ امتیاز)
قیمت روز خودرو - رینگ اسپورت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
enemad-logo