تحلیل خبری خودرواخبار خودرو

الگوهای قیمتی با مثال های کاربردی

الگوهای قیمتی بخش حائز اهمیتی از تحلیل‌ تکنیکال هستند که معامله گران با استفاده از آنها به خرید و فروش سهام می پردازند. در واقع شناخت این الگوها سیگنالی برای ورود، ابزار تایید و محاسبه ریسک، پیش بینی جهت و میزان تحرکات قیمتی بازار است. تفاوتی ندارد معامله گر بازار بورس، فارکس یا ارز دیجیتال باشید این الگوهای پرتکرار، روش تشخیص سختی نداشته و بسیار کارآمد هستند که می توانیم از شکست آنها سود کسب کنیم و حتی با پیش بینی این الگوها از ضرر جلوگیری کنیم و بسیاری از رفتارهای بازار را شناسایی کنیم. با مقالات بازارچک در رینگ اسپرت همراه باشید…

شناخت الگو های قیمتی

در جهت کسب سود از بازار سرمایه، شناخت الگوهای قیمتی بسیار کارآمد و ثمربخش می تواند واقع شود. لذا هر شخص که قصد انجام فعالیت های تخصصی در این بازار را دارد لازم است با این الگوهای قیمتی آشنایی لازم را داشته باشد.

انواع الگوهای قیمتی در دو دسته ی کلی به شرح زیر می باشند:

۱_الگوهای ادامه دهنده: این نوع الگو در میان یک روند صعودی و یا نزولی نمایان می شود و ادامه دار بودن روند را به مرحله تایید می رساند.

۲_الگوهای بازگشتی (برگشتی): این نوع الگو باعث برگشت قیمت رو به بالا و یا بالعکس خواهد شد.

چند تا از پرکاربردترین الگوهای قیمتی عبارتند از: 

  • الگوی مثلث (متقارن/افزایشی/کاهشی)
  • الگوی مستطیل (افزایشی/کاهشی)
  • الگوی پرچم (مثلث/مستطیل)
  • الگوی کنج
  • الگوی حرکت موزون
  • الگوی سر و شانه
  • الگوی سقف دو قلو
  • الگوی کف دوقلو
  • الگوی کف سه قلو
  • الگوی سقف سه قلو
  • الگوی الماسی(Diamond)
  • الگوی نعلبکی(Rounding bottom)

اخبار در دنیای امروز نقش کلیدی دارند، رادیو بازارچک، پادکستی هفتگی است که هدف آن پوشش اخبار بازار خودرو و متعلقات آن و دیگر بازار های تاثیر گذار بر خودرو و صاحبان خودرو است. جهت مشاهده بیشتر کلیک نمایید.

الگوی مثلث

۱- الگوی مثلث متقارن

الگوی مثلث متقارن یکی از الگوهای قیمتی است که با ۴ پیوت متوالی (دو سقف و دو کف) قابل ترسیم است. کافی است ۲ سقف متوالی را با یک خط به یکدیگر متصل نمایید و ۲ کف مجاور به آنها را نیز با خط دیگری بهم وصل کنید. در صورتیکه این دو خط با یکدیگر زاویه متقاطع و همگرا بسازند یعنی با یک الگوی مثلث متقارن مواجه هستید. در الگوی مثلث متقارن در عین حال که سقف بازار مرتبا پایین تر می آید، کف بازار نیز بطور همزمان بالاتر می رود تا اینکه بالاخره قیمت یکی از دو ضلع مثلث را به سمت بالا یا پایین می شکند و خودش را از زندان مثلث خلاص می کند.

الگوی مثلث متقارن از محصور شدن قیمت بین دو خط همگرا تشکیل می شود، به گونه ای که شیب یکی از این دو ضلع صعودی بوده و شیب ضلع دیگر نزولی است.

الگوهای قیمتی با مثال های کاربردی

به لحاظ روانشناسی بازار، الگوی مثلث متقارن هنگامی به وجود می آید که خریداران و فروشندگان هنوز بر روی جهت غالب بازار به توافق نرسیده اند و هریک از آنها جهت بازار را به نفع خودش تصور می کند، خریداران به صعود قیمت ها در آینده نزدیک خوش بین هستند و هربار که قیمت بیش از حد ارزان می شود با طمع کسب سود از بازار صعودی آتی، اقدام به خرید نموده و موجب بالاتر آمدن كف الگو می شوند.

در حالیکه فروشندگانی که نسبت به آینده بازار بدبین هستند هربار که قیمت به قدر کافی گران می شود به شدت اقدام به فروش می کنند تا به باور خویش از این آخرین فرصت ها جهت خروج از بازار استفاده کنند.

و بدین ترتیب موجب پایین تر رفتن سقف الگو می شوند. نهایتا آنچه شما به عنوان یک تحلیلگر بر روی چارت مشاهده می کنید نزول پلکانی سقف ها، همزمان با صعود پلکانی کف ها خواهد بود. زورآزمایی خریداران خوشبین با فروشندگان بدبین آنقدر ادامه می یابد تا بالاخره در اثر انتشار اخبار و اطلاعات جدید، صحت پیش بینی یکی از این دو گروه بر دیگری اثبات گشته و بسته به اینکه پیش بینی کدام یک از این دو گروه صحیح باشد، سقف یا کف مثلث شکسته خواهد شد.

متعاقب این شکست، حرکت قدرتمندی در همان جهت به راه خواهد افتاد که موقعیت معاملاتی جذابی را، خصوصا در یک بازار دو طرفه فراهم می آورد.

الگوی مثلث متقارن همانطور که از نام آن پیداست یک الگوی دو طرفه است و می تواند هم بعنوان یک الگوی صعودی و هم یک الگوی نزولی ایفای نقش نماید. بنابراین مثلث متقارن را نمی توان جزو یکی از دو گروه الگوهای «بازگشتی» یا «ادامه دهنده» طبقه بندی نمود. در واقع الگوی مثلث متقارن یک الگوی اصلاحی است که در بازارهای نوسانی تشکیل می شود و ورود بازار به فاز استراحت و تثبیت قیمت را نمایش می دهد.

مثلث ها را می توان با ۴ پیوت متوالی ترسیم نمود. برای رسم مثلث باید حداقل ۲ قله متوالی و ۲ دره متوالی را در اختیار داشته باشیم و از اتصال دو به دوی سقف ها و کف ها به یکدیگر، دو خط متقاطع را رسم کنیم که نقطه فرضی تلاقی آنها درون نمودار و یا حتی خارج از آن قرار می گیرد. نکته مهم این است که این چهار قله و دره باید همگی پیوت های ماژور بوده و متوالی و مجاور هم باشند و اجازه نداریم یک قله یا دره را در میان آنها جا بیندازیم.

اشتباه رایج در بین نوآموزان این است که یک قله یا دره را رج می زنند و از اتصال سایر قله ها و دره های بی ربط به یکدیگر، به خیال خودشان یک مثلث را تشکیل می دهند!

علی رغم اینکه یک مثلث را می توان با ۴ پیوت متوالی رسم نمود اما مثلث ها اغلب با ۵ نقطه تکمیل می گردند. بعدها در مبحث  امواج الیوت خواهیم آموخت که هر مثلث از پنج موج اصلی تشکیل می شود که آنها را با حروف ( a,b,c,d,e ) نامگذاری می کنیم و هریک از این امواج نیز به نوبه خودش از سه ریزموج کوچکتر ساخته می شود.

۲- الگوی مثلث افزایشی

الگوی مثلث افزایشی را می توان با ترسیم خطوط روند در امتداد هر محدوده قیمتی همگرا، که در یک مکث در جریان بازار، در یک روند غالب رخ می دهد نشان داد.

این الگوها به عنوان الگوهای نزولی یا صعودی ادامه دار در نظر گرفته می شوند. مثلث های ۶۰ درجه یک راه هوشمند برای یافتن پستی و بلندی ها هستند. از نقاط مثلث گذشته بیاموزید تا محدوده های قیمت فعلی را به هم متصل کنید. این الگو مشابه همان الگوی مثلث است با این تفاوت که دو ضلع آن به جای آنکه همگرا باشند، نسبت به یکدیگر آرایش واگرا پیدا کرده اند. دور شدن اضلاع بالایی و پایینی نسبت به یکدیگر نشانه وجود هیجان و التهاب شدید در بازار می باشد.

هربار که یکی از دو گروه خریداران و فروشندگان زمام بازار را در دست می گیرند آنچنان با قدرت پیش می روند که موجب شکسته شدن سقف یا کف قبلی الگو می شوند. الگوی مثلث باز شونده نیز مانند مثلث متقارن یک الگوی دوطرفه است و می تواند نهایتا به سمت بالا یا پایین شکسته بشود. قیمت از هر طرف که از درون مثلث خارج بشود در همان جهت حرکت بزرگ و قدرتمندی را آغاز خواهد نمود که این حرکت اغلب حرکتی پرشتاب و هیجانی است.

هنگام تشکیل الگوی مثلث باز شونده، مهم ترین خصیصه بارز بر روی نمودار این است که مرتبا با تشکیل سقف های بالاتر و بطور همزمان كف های پایین تر مواجه هستیم. نقطه خرید در الگو طبیعتا پس از شکست سقف مثلث و تثبیت قیمت در بالای آن قرار خواهد داشت، در بازارهای دو طرفه می توان پس از شکسته شدن ضلع پایینی مثلث نیز اقدام به باز کردن پوزیشن فروش نمود.

دو مشکل جدی در معامله گری بر روی مثلث باز شونده وجود دارد: نخست اینکه بالاتر آمدن مداوم سقف بازار موجب کاهش فاصله نقطه ورود تا هدف قیمتی می شود و با تشکیل هر سقف جدید از جذابیت معامله گری بر روی الگو کاسته می شود. از سوی دیگر پایین تر رفتن مداوم کف مثلث موجب افزایش چشمگیر حدضرر گشته و ریسک به ريوارد را ضعیف می کند.

توماس بولكوفسکی توصیه می کند به جای خرید در بالای سقف مثلث، از سومین نقطه اصابت قیمت با ضلع پایینی مثلث بعنوان نقطه مناسب برای خرید استفاده کنیم. بررسی آماری مثلث های بازشونده نیز نشان می دهد که معمولا هریک از اضلاع فوقانی و تحتانی این الگو با سه نطقه تکمیل می گردد.

۳- الگوی مثلث کاهشی

مثلث کاهشی یکی دیگر از انواع حالت های مثلث متقارن است که از لحاظ پیش بینی روند قیمتی سهم تفاوت هایی با آن دارد. در الگوی مثلت کاهشی، خط روند بالایی روبه کاهش است در حالیکه خط روند پایینی صاف و افقی است. این الگو نشان دهنده نزول قیمت و قدرت بیشتر فروشندگان نسبت به خریداران است.

این الگو زمانی کامل می شود و نشان از روند کاهشی سهم دارد که نمودار قیمت، خط روند افقی را با حجم معاملات بسیار بالا بشکند. در بسیاری از موارد پس از شکست، پولبک هایی به سمت خط روند با حجم معامله اندک صورت می گیرد که طبیعی است.

برای تعیین حداقل اهداف قیمتی سهم فقط کافی است ارتفاع الگو را از پهن ترین قسمت آن محاسبه کنید و به همان اندازه از نقطه شکست روند پایین بروید.

الگوی های قیمتی با مثالی کاربردی

نکته:

الگوی مثلث کاهشی اغلب در روند های نزولی شکل می گیرد و به عنوان یک الگوی ادامه دهنده حاکی از ادامه دار بودن روند است. اما گاهی نیز می تواند در انتهای یک روند صعودی ظاهر شود که به عنوان اخطاری برای بازگشت روند و شروع یک روند نزولی تفسیر می شود.

کاربر گرامی، اگر مایل به چک کردن قیمت خودرو در هر لحظه می باشید، به صفحه قیمت آنلاین خودرو مراجعه فرمایید.

الگوی مستطیل

الگوی مستطیل، که با نام های (محدوده معامله) و (ناحیه تراکم) نیز شناخته شده است، نشان یک مکث و در واقع بازاری خنثی در روند موجود است. این الگو در اغلب موارد یک الگوی ادامه دهنده است و زمان مورد نیاز برای شکل گیری آن یک تا سه ماه است.

الگوی مستطیل از دو خط صاف و موازی تشکیل می شود و در بسته شدن قطعی قیمت در خارج از این خطوط، چه بالایی و چه پایینی، نشان دهنده تکمیل الگو و همچنین جهت ادامه حرکت روند است.

اهمیت الگوی حجم

در الگوی مستطیل تحلیلگران باید دقت کنند که حجم معاملات در کدام جهات افزایش می یابد. اگر در صعود ها حجم معاملات بیشتر بود و در نزول ها حجم معاملات کمتر، این الگو به احتمال زیاد یک الگوی ادامه دهنده و رو به صعود است. اگر حجم معاملات در زمان نزول بیشتر شد می تواند اخطاری در جهت برگشت روند به معامله گر بدهد.

نوسانگیری در مستطیل ها

برخی تحلیلگران کوتاه مدت بین این دو خط موازی معامله می کنند و به نحوی از بازاری که هیچ روندی ندارد سود کسب می کنند. به این ترتیب که در نقاط کف خرید می کنند و در نقاط سقف می فروشند. استفاده از اسیلاتور ها می تواند هنگام وجود این نوسانات خنثی بسیار مفید عمل کنند.

الگوی های قیمتی با مثالی کاربردی

برای اندازه گیری اهداف قیمتی، ارتفاع محدوده نوسان قیمت در الگوی مستطیل را از کف تا سقف اندازه گیری کنید. سپس از نقطه شکسته شدن مستطیل بسته به اینکه کدام خط را قطع کرده است بالا یا پایین بروید. این نقطه حداقل قیمتی است که سهم در آینده پیدا خواهد کرد.

الگوی پرچم

الگوی پرچم (Flag) یک الگوی «ادامه دهنده» است که از یک مثلث که میله ای بلند به ابتدای آن متصل شده تشکیل می گردد. هنگامی با این الگو مواجه می شویم که بازار ابتدا یک حرکت رونددار و پر قدرت را انجام بدهد و سپس وارد فاز تثبیت و استراحت بشود و این استراحت را در قالب یک الگوی اصلاحی مانند الگوی مثلث نمایش بدهد. پس میله پرچم در واقع نشانگر یک حرکت ایمپالسيو و جهشی و پرقدرت است و بخش «مثلثی» نیز نشانگر فاز اصلاح و استراحت می باشد.

الگوی های قیمتی با مثالی کاربردی

اندازه میله باید حدودا سه الی چهار برابر اندازه قسمت مثلثی باشد. به لحاظ زمانی نیز باید تناسب معقولی بین تعداد کندل های قسمت مثلثی و میله پرچم وجود داشته باشد و به عنوان مثال بخش مثلثی نباید آنقدر بزرگ و طولانی بشود که پرچم تعادل خودش را از دست بدهد.

الگوی پرچم بعنوان یک الگوی ادامه دهنده می تواند در روندهای صعودی و نزولی رخ بدهد و موجب تداوم روند قبلی بشود. نقطه ورود به بازار پس از شکسته شدن بخش مثلثی قرار خواهد داشت. هنگامیکه قیمت از درون مثلث خارج می شود سعی می کند مشابه همان حرکتی را که قبلا طی میله پرچم انجام داده است مجددا تکرار نماید، به همین جهت تارگت الگوی پرچم مشابه با میله آن خواهد شد.

بنابراین الگوی پرچم یک الگوی ادامه دهنده است که تارگت آن حداقل برابر با ارتفاع عمودی میله آن است. قسمت مثلثی می تواند بصورت یک مثلث متقارن و یا حتی یک کنج باشد به شرطی که شیب آن بر خلاف جهت روند قبلی قرار داشته باشد زیرا اگر شیب بخش مثلثی برخلاف جهت روند قبلی باشد بازار می تواند به قدر کافی استراحت و تجدید قوا نموده و برای انجام یک حرکت قدرتمند جدید آماده بشود. بعنوان مثال در یک روند صعودی هنگام تشكيل الگوی پرچم، بهتر است شیب بخش مثلثی آن به سمت پایین بوده و به صورت یک کنج نزولی باشد.

بسیاری از نوآموزان در تشخیص تفاوت بین الگوهای مثلث و پرچم دچار ابهام می شوند و نمی دانند چگونه باید تفاوت این دو را از یکدیگر تشخیص بدهند. دقت کنید که در الگوی مثلث تمامی قله ها و دره ها همگی بر روی یکی از دو ضلع بالایی یا پایینی مثلث قرار دارند، اما در الگوی پرچم اولین پیوت (یعنی اولین قله یا دره) خارج از محدوده مثلثي الگو قرار داشته و سپس سایر قله ها و دره ها همگی بر روی دو ضلع مثلث قرار گرفته اند.

بنابراین در الگوی پرچم، اولین پیوت با سایر پیوت ها هم راستا نیست در حالیکه در الگوی مثلث، اولین پیوت در همان امتداد پیوت های بعدی قرار دارد. به عبارت بهتر تفاوت مهم این دو الگو در «نقطه آغاز» آنها قرار دارد. الگوی پرچم نشانگر یک حرکت اولیه پرقدرت و جهشی است که از یک سقف یا کف اصلی آغاز گشته و بدون اینکه شامل هیچ قله و دره فرعی بشود، یک راست به درون مثلث وارد می شود، در حالیکه در الگوی مثلث کلیه قله ها و دره ها از همان ابتدا درون الگوی مثلث قرار می گیرند.

ممکن است بخش مثلثی الگوی پرچم تبدیل به یک مستطیل یا کانال کوچک بشود. با توجه به اینکه بخش مثلثی قرار است فاز استراحت را نمایش بدهد بنابراین تشکیل الگوهایی مانند مستطیل یا کانال نیز مشکلی ایجاد نخواهد کرد و کماکان معتبر خواهد بود، البته به این شرط که پهنای این کانال نسبتا کوچک و متناسب با اندازه میله پرچم باشد و به ویژه شیب آن نیز باید افقی و یا بر خلاف جهت روند قبلی قرار داشته باشد.

همانطور که گفتیم بخش اصلاحی می تواند بصورت یک الگوی مثلثی و یا یک کانال مستطیلی باشد. در زبان انگلیسی به پرچم هایی که به صورت مثلثی باشند اصطلاحا Pennant می گویند و به پرچم هایی که از یک کانال یا مستطیل ساخته شده باشند اصطلاحا Flag گفته می شود. خوشبختانه در زبان فارسی چنین پیچیدگی وجود ندارد و به همه انواع حالات فوق صرفا همان الگوی پرچم می گوییم.

اگر شما هم جزو افرادی هستید که علاقه‌ی زیادی به پدید آوردن تغییرات در خودروی خود دارند و همواره به‌دنبال تغییر خودرو و تبدیل آن به ماشینی اسپرت یا سوپراسپرت هستند، مقاله تیونینگ خودرو را مطالعه فرمایید.

الگوی کنج

الگوی کنج حالت خاصی از همان الگوی مثلث است با این تفاوت که این بار هر دو ضلع آن شیب یکسان و همسو پیدا کرده اند.

همانطور که به یاد دارید در الگوی مثلث متقارن، قیمت بین دو خط همگرا محصور می شد که شیب اضلاع بالایی و پایینی مثلث برخلاف یکدیگر، یعنی یکی صعودی و دیگری نزولی بود. ضلع فوقانی مثلث متقارن بعنوان یک سطح مقاومت، با شیب نزولی اش موجب پایین تر رفتن سقف بازار (قله ها) می شد و ضلع تحتانی آن به عنوان یک سطح حمایت، با شیب صعودی اش موجب بالاتر رفتن کف بازار (دره ها) می شد. اما در الگوی کنج شیب هر دو ضلع همسو بوده و هردو صعودی و یا هر دو نزولی هستند.

الگوی های قیمتی با مثالی کاربردی

در کنج صعودی، در عین حال که بازار مرتبا دره های بالاتر می سازد، سقف بازار نیز دائما بالاتر می رود، اما شیب بالاتر رفتن دره ها از شیب بالاتر رفتن قله ها سریعتر است. به همین ترتیب در کنج نزولی، سقف ها و کف ها هردو مرتبا پایین تر می روند اما شیب نزول قله ها از شیب نزول دره ها تندتر است.

نکته مهم این است که برخلاف مثلث متقارن که امکان شکسته شدن در هر دو جهت را دارد، اما الگوی کنج معمولا در یک جهت، و در خلاف جهت شیب اش شکسته می شود، به این ترتیب که کنج صعودی معمولا نهایتا به سمت پایین شکسته می شود و کنج نزولی معمولا در نهایت به سمت بالا شکسته خواهد شد.

الگوی کنج را نمی توان تحت عنوان یک الگوی «بازگشتی» یا «ادامه دهنده » طبقه بندی نمود، زیرا بسته به نوع روند قبلی می تواند هر دو نقش را ایفا نماید. به عنوان مثال در تصویر زیر می توانید الگوی کنج را در نمودار پیشرفته سهام ایران خودو مشاهده فرمایید.

الگوی های قیمتی با مثالی کاربردی

همونطوری که در تصویر هم اشاره شده با توجه به نمودار با الگوی کنج صعودی مطابقت دارد و یک رشد کوچک خواهد داشت ولی بعد از رسیدن به سقف و اگر سایر موارد تاثیرگذار بر سهم در نظر گرفته نشود شاهد افت سهم خواهیم بود.

الگوی های قیمتی با مثالی کاربردی

الگوی حرکت موزون

حرکت موزون (نوسان موزون) حالتی را نشان می دهد که در آن بازار افزایشی یا کاهشی بزرگ، به دو حرکت موازی و مساوی تقسیم می شود. به بیانی ساده تر، این الگو به تحلیلگران نشان می دهد که بازوی صعودی دوم در یک نوسان، از نظر شیب و اندازه برابر بازوی صعودی اول است.

روش تشخیص

تحلیلگران پس از مشاهده یک حرکت صعودی (AB) که با موج اصلاحی به اندازه ی یک سوم یا نصف موج صعودی همراه است (BC)، می توانند در انتظار یک موج صعودی دیگر درست به اندازه موج صعودی اول داشته باشند.

الگوی های قیمتی با مثالی کاربردی

برای تعیین اهداف قیمتی، ابتدا فاصله AB (صعود اول) را محاسبه کنید و سپس این فاصله را به کف قیمت اضافه نمایید.

الگوی کلاسیک سروشانه

اجزای تشکیل دهنده:

  • سر: بلندترین قله در الگو
  • شانه: امکان دارد دوشانه درحالت ایدهآل خود دارای اندازه یکسان وهمسطح ویا غیرهمسطح باشند.
  • خط گردن: رساننده نقطه سروشانه به هم( ملاک ما برای تشخیص صعودی و نزولی بودن الگو) 

الگوی سر و شانه سقف

در انتهای روند صعودی ظاهر شده و افت چشمگیری را در قیمت سهم به معامله گر نشان میدهد.

الگوی سر و شانه ی کف

در انتهای یک روند نزولی ظاهر شده  و باعث و نمایان کننده رشد سریه ارزش و قیمت سهم ما خواهد بود.

الگوی سقف دو قلو

الگوی سقف دو قلو یا سر دو قلو یک الگوی بسیار قوی در تحلیل تکنیکال ارزش سهام می باشد و برای شناخت این الگو حتما باید منتظر بمانیم تا خط حمایت شکسته شود و باید گفت تا قبل از شکست خط حمایت ذکر شده هنوز شکل گیری این الگو مشهود نیست.

این الگو مشابه حرف W است و همانگونه که از عنوانش پیداست تشکیل شده ازدو قله می باشد. دراین نوع الگو مشاهده می شود که در انتهای یک روند صعودی، سقف ما وجود خواهد داشت وپس از آن کاهش قیمت رخ می دهد.

نکته هایی قابل توجه  در شکل گیری سر دو قلو:

۱- در هر الگوی بازگشتی باید روندی موجود باشد که برگشتی شود و در این نوع الگو  باید یک روند صعوی چند ماهه هم داشته باشیم تا این الگو مشهود شود.

۲- اوج اول ما باید بلندترین اوج در روند جاریمان باشد و اگر چنین شود اوج ما اوجی نرمال خواهد بود و میتوان گفت تا این لحظه روند صعود ارزشی ما در خطر نیست.

۳- پس از اوج اول، یک کف باید شکل گرفته باشد که ۱۰تا ۲۰ درصد می باشد و حجم معاملات انجام شده در کف اول حائز اهمیت نیست.

۴- پس از کف قیمت ها افزایش خواهند داشت تا زمان رسیدن به اوج اول و باید گفت بعد از دست یابی به اوج اولمان، الگوی سقف دو قلو هنوز نیاز به رسیدن به مرحله تایید دارد و فاصله زمانی بین دو سر یا دو قله از چند هفته تا چند ماه متغیر است. هر چند خوب است که اوج ها دقیقا برابر حاصل شوند اما کمی تفاوت در اوج نیز بلامانع است.

۵- شایان ذکر است پس از سقف دوم ریزش قیمت خواهیم داشت و درچنین حالتی برای جبران باید حجم معاملات به سمت افزایش سوق داده شود و این کاهش قیمت نشان دهنده آن است که نیروی عرضه از نیروی مصرف قوی تر بوده و سطح حمایت حفظ نشده است.

الگوی کف دوقلو

توجه به عنوان و بالعکس الگوی نام برده در قسمت پیشین، این نوع الگو دارای دو دره بوده و ما در انتهای یک روند نزولی شاهد صعود و افزایش قیمت‌ها خواهیم بود.

الگوی سقف سه قلو و کف سه قلو

این دسته از الگوها علاوه بر شباهت به الگوهای دو قلو، نسبت به دوقلوها سیگنال‌های قوی تری آزاد کرده و نشانه قدرتمندی از تغییر روند می باشند.

همانطور که در تصویر ذیل مشاهده می شود پس از تشکیل سه سقف که این سه به طور تقریبی باهم برابر می باشند. در تلاش اخر خط گردن به عنوان سطح حمایتی در دو نقطه باعث عدم کاهش قیمت و ارزش می شود و می شکند و در نهایت الگوی سقف سه قلو به تکامل نهایی خویش می رسد.

الگوهای قیمتی

در الگوی کف دو قلو دقیقا برعکس نمودار بالا را خواهیم دید و ما شاهد شروع یک روند صعودی خواهیم بود.

الگوی سقف سه قلو به عنوان یک الگوی بازگشتی پایان دهنده یک روند صعوی و یا نزولی باید باشد.

الگوی الماسی یا الگوی لوزی

الگوی الماسی یا الگوی لوزی
الگوی الماسی یا الگوی لوزی

یکی دیگر از الگوهای بازگشتی در تحلیل تکنیکال، که به الگوی سر و شانه شباهت دارد و به ندرت دیده می شود و در آن خط گردن شبیه به (V) است. این نوع الگو از ۴ خط روند تشکیل شده این خطوط به ترتیب: ۲ خط بالایی که خطوط مقاومت نام دارند و ۲ خط پایینی که  خطوط حمایت نام دارد. در این نوع الگو ابتدا نوسانات قیمتی مشاهده شده و به ترتیب به کاهش نوسانات می رسیم.

الگوی نعلبکی

الگوی نعلبکی
الگوی نعلبکی

نوع نادری از الگوهای بازگشتی که با نام دیگر کف گرد نیز یاد می شود، الگوی نعلبکی است. این نوع الگو تغییر خیلی تدریجی داشته و در مدت زمان نسبتا طولانی از روند نزولی به روند صعودی می رسند. در واقع مشخص کردن زمان به تکامل رسیدن این نمودار کاری است تقریباً دشوار و نمیتوان جهت حرکت قیمت ها را مشخص کرد.

مراحل شکل گیری این نوع الگو به شرح زیر می باشد:

وجود روند قبلی: در واقع نیاز به  یک روند قبلی است که آن روند به مرحله تغییر رسیده تا به صورت ایده آل دره  شکل گرفته در الگوی کف گرد پایین تر از دره شکل گرفته در روند نزولی باشد. این دره در اصطلاح (Lowest low) نام دارد.

کاهش: اولین بخش این الگو، افت‌ قیمت است که باعث هدایت قیمت به سمت دره الگو می شود.

دره: این دره می تواند شکل (v) به خود بگیرد اما نه با گوشه ای بسیار تیز. برای ایجاد چنین دره ای قاعدتاً چندین هفته زمان لازم است.

افزایش: شروع موج با افزایش تدریجی و آرام پس از شکل گیری دره، باید همانقدر طول بکشد که روند کاهش طول کشیده است.

سوالات متداول

چرا الگوهای قیمتی برای ما اهمیت دارد؟

می‌توان از الگوهای قیمتی به این نتیجه رسید که کجا سرمایه گذاری کنیم و چه زمانی از سرمایه گذاری دست برداریم و اقدامات لازم برای جلوگیری از ضرر و یا رسیدن به سود بیشتر را انجام دهیم‌. وجود این الگوها دلیل بر پیش بینی قطعی و موکد نیست و صرفا ابزاری هستند که در تحلیل روند به ما کمک خواهند کرد.

کاربران گرامی، برای ارتقای هرچه بیشتر مقالات می توانید نظرات و سوالات خود را زیر این پست برای ما کامنت کنید.

۴.۴/۵ - (۱۶ امتیاز)
قیمت روز خودرو - رینگ اسپورت

پریسا رحیمی

کارشناس صنایع و تحلیلگر بازار بورس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

دکمه بازگشت به بالا
enemad-logo