مقالات خودرویی

الکتروموبیل (بخش دوم) : معرفی خودروهای هیبرید

در قسمت قبلی از سری مقاله های خودروهای هیبرید ، با مفهوم کلی هیبرید آشنایی پیداکردیم. در این بخش قصد داریم که به تاریخچه هیبریدها بپردازیم و ببینیم اتومبیل های هیبریدی پس از طی کردن چه مسیری به انقلابی در عصر حاضر خودروسازی تبدیل شدند.

دشوار است که بگوییم چه کسی اولین بار هیبرید را ساخته است زیرا در اصل داشتن دو منبع مختلف برق ایده ای   قدیمی می باشد. اولین هیبریدی که میشناسیم ،در حدود سال ۱۹۰۰ توسط فردیناند پورشه طراح مشهور اتریشی ساخته شد. 

اولین خودروی هیبرید جهان

این اتومبیل دارای موتور بنزینی بود و موتورهای الکتریکی درتوپی چرخ ها وجود داشتند (در واقع سری  هیبریدی بود) این موتور، ژنراتوری را هدایت و کنترل می کرد که باعث تولید برق  می شد. افراد دیگری نیز  دراوایل قرن بیستم هیبریدهایی ساختند اما در آن زمان دیگر خودروهای درون سوز بسیار مطرح شده بودند زیرا قدرت زیادی داشتند ، همینطور سوخت آن ها نیز ارزان قیمت  و به آسانی قابل تهیه بود. دیگر نکته ی منفی خودرو های هیبریدی نیز هزینه ی بسیاری بود که تولید آن ها در بر داشت.

اما در اواخر قرن بیستم اوضاع تغییر کرد. قیمت بنزین افزایش یافت و افکار عمومی دریافتند که نفت جهان رو به اتمام است. همزمان، نگرانی از آلودگی های ناشی از سوزاندن سوخت های فسیلی نیز افزایش یافت. سرانجام،  دو  شرکت بزرگ خودروسازی ژاپنی، خودروهای هیبریدی خود را به بازار معرفی کردند. 

تویوتا فروش Prius را در ژاپن از سال 1997  و هوندا هم Insight را در سال 1999 معرفی كرد که  فروش آنچنان خوبی نداشت. پریوس یک ماشین متوسط ​​بود ولی با این وجود محبوبیت آن ثابت شد. چندی بعد، تویوتا، هوندا و سایر شرکت ها شروع به معرفی مدل های جدید اتومبیل های هیبریدی متوسط ​​یا بزرگتر کردند.

پیشنهاد میشود برای مشاهده قیمت آنلاین خودرو از صفحه قیمت خودرو رینگ اسپورت دیدن فرمایید.

در قرن بیست و یکم، از خودروهای هیبرید بیشتر و بیشتری رونمایی شد.  تویوتا در سال۲۰۰۵ نسخه های  هیبریدی  از  ماشین های Highlander و Lexus (SUVS) خود را به بازار عرضه کرد و در سال ۲۰۰۶ با نسخه های  هیبریدی سدان کمری و لکسوس محبوب خود به بازار آمد.  تا بهار ۲۰۰۷ این شرکت بیش از ۱ میلیون دستگاه هیبرید در سراسر جهان فروخت و حدود  یک سال بعد، فروش کل پریوس به تنهایی از ۱ میلیون عدد گذشت.  هوندا ساخت Insight اصلی خود را در سال ۲۰۰۶ متوقف کردو با نسخه هیبریدی بسیار محبوب Civic  موفقیت های بیشتری را کسب کرد. 

این  خودروهای هیبرید که در سال 2003 به بازار عرضه شده بود، تقریباً به ان دازه Prius بود.  در سال 2009، هوندا  با یک نسخه جدید و کمی بزرگتر از Insight وارد بازار شد.  در سال 2004 نیز فورد اولین مدل ترکیبی  ساخت شرکت  آمریکایی خود را به بازار عرضه کرد. 

این خودرونسخه هیبریدی Escape SUV بود و در واقع اولین SUV هیبریدی در جهان به شمار می رفت. در سال های بعد، نسخه های هیبریدی دیگر خودروها نیز به بازارآمدند که البته در ایالات متحده چند سال دیرتر  از ژاپن در دسترس قرار گرفتند. 

امروزه نیزهنوز تعداد مدل های هیبریدی در بازار ایالات متحده به مراتب کمتر ازتعداد مدل های اتومبیل سنتی است  با این وجود، خرید این گونه اتومبیل بین مردم امریکا به شدت رو به افزایش است.

در سال 2007 آنها بیش از 350000 وسیله نقلیه هیبریدی خریداری کردند که این آمار  38 درصد بیشتر از سال 2006 بود. در حال حاضر هیبرید ها به خودروهای سواری محدود نمی شوند و  کامیون ها و اتوبوس های هیبریدی نیز وجود دارند. در بعضی از آنها موتور با بنزین و در برخی دیگر با سوخت دیزل کار می کند. 

اتوبوس های هیبریدی

همچنین برای مطلع شدن از آخرین مقالات بخش الکتروموبیل کلیک نمایید.

اتوبوس ها و کامیون های هیبرید تمایل به مصرف سوخت کمتری دارند و آلودگی کمتری نسبت به اتوبوس ها و  کامیون های سنتی ایجاد می کنند. برخی از سازندگان خودروهای هیبریدیاز نام “حالت دوگانه” برای طراحی خود استفاده می کنند.

 منظور از این نام این است که کامیون ها و اتوبوس ها دو منبع تغذیه متفاوت دارند اما در واقع هیبریدی ها  این گونه  نیستند. این دو منبع تغذیه عموما به طور مستقل کار می کنند ولی  در هیبریدها، دو منبع تغذیه  به طور  کلی با هم کار می کنند.  در وسایل نقلیه دو حالته، آنها در زمان های مختلف و در شرایط مختلف استفاده می شوند.   به عنوان مثال، Silver Line در بوستون، ماساچوست و … دارای اتوبوس هایی با حالت دوگانه است.   برای بخشی از مسیر خود، آنها از یک موتور الکتریکی استفاده می کنند که از یک خط هوایی تغذیه می شود.  برای قطعات دیگر هم از موتور دیزلی استفاده می کنند.

از عواملی که باعث شد تا هیبرید ها در طی سالیان بیشتر و بیشتر مورد توجه قرار بگیرند، ایجاد آلودگی بسیار کم توسط این گونه خودروها بود.

نفت از دلایل مهم ایجاد آلودگی در کره زمین به شمار می رود و همین مسئله در مورد سوخت های تولید شده از  آن نیز صدق می کند که گاهی اوقات به تصادف به محیط زیست ریخته می شود و می تواند به گیاهان و حیات وح ش نیز آسیب برساند.

  وقتی نفت تصفیه می شود یا به سوخت دیگری تبدیل می گردد، مشکلات جداگانه ای  نیز بوجود می آیند .  این فرآیند مانند وقتی که بنزین و سایر سوخت های فسیلی سوزانده شوند آلاینده هایی را نیز  در محیط آزاد  می کند . در حقیقت، آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده (EPA) می گوید که احتمالا یکی از آلوده ترین فعالیت های روزانه یک شهروند معمولی، رانندگی با ماشین است. اتومبیل ها مواد مختلفی را وارد هوا می کنند  ،

سازمان epa

یکی از آنها مونوکسیدکربن می باشد که می تواند مشکلات سلامتی ایجاد کند.  همچنین گازهای دیگری به نام اکسیدهای نیتروژن می توانند منجر اسیب به مجاری ریوی انسان شوند.  موادی به نام هیدروکربن نیز از دلایل احتمالی مه دود هستند.  اتومبیل ها همچنین مقدار زیادی گازهای گلخانه ای مانند CO2 تولید می کنند  و به عقیده بسیاری از دانشمندان، گازهای گلخانه ای موجود در هوا برروی گرمایش زمین تاثیر بسزایی دارند .همه این مسائل و مشکلات دست به دست هم می دهند تا نوآوری های جدید در صنعت خودرو که از این آلودگی ها بکاهند، بسیار مورد توجه واقع شوند، بنابراین همانطور که بررسی کردیم در سالیان اخیر شاهد رشد روزافزون خودروهای هیبریدی بوده ایم.

برای آشنایی بیشتر با خودروهای هیبریدی در قسمت آخر سری مقاله های خودروهای هیبرید با رینگ اسپورت همراه باشید…

رینگ اسپورتی عزیز به این مطلب امتیاز بدهید
قیمت روز خودرو - رینگ اسپورت

شایان انصاریان

Bachelor student of Electronic Engineering at IUST

علیرضا رجلی

Bachelor student of Electronic Engineering at IUST

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

دکمه بازگشت به بالا
enemad-logo