تحلیل خبری خودرو

۲۵ مین پادکست بازار مالی خودرو هفته دوم اسفند ماه

با پادکست بازار مالی خودرو هفته دوم اسفند ماه رادیو بازارچک در رینگ اسپرت همراه باشید.

اخبار در دنیای امروز نقش کلیدی دارند، رادیو بازارچک، پادکستی هفتگی است که هدف آن پوشش اخبار بازار خودرو و متعلقات آن و دیگر بازار های تاثیر گذار بر خودرو و صاحبان خودرو است.

قیمت خودرو در آخرین ماه سال با ثبات نسبی همراه شد. اما رکود بازار ادامه دارد. به نظر می‌رسد جنگ در منطقه نیز باعث رکود بازار شده است.

با آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین تقاضا برای خرید خودرو در بازار ایران کاهش پیدا کرد. پیش‌بینی می‌شود این شرایط رکودی در بازار خودرو ادامه‌دار باشد. حتی ممکن است به دلیل عدم تقاضا، قیمت برخی خودروها نیز کاهش پیدا کند.

25 مین پادکست بازار مالی خودرو هفته دوم اسفند ماه

پیش بینی بازار خودرو بعد از مذاکرات وین (بازار مالی خودرو هفته دوم اسفند)

پیش بینی می شود در هفته های آتی، مذاکرات هسته ای در وین با توافق نهایی به صورت دائم یا موقت حاصل شود.

سناریوی حرکتی بازار ارزهای خارجی

محتمل ترین سناریوهای حرکتی برای بازار ارز به صورت کاهش به قیمت های زیر ۲۰۰۰۰ تومان و احتمال تثبیت حوالی آن است. در نظر گرفتن این نکته ضروری است که بر اساس سال های پایه مختلف و در نظر گرفتن اختلاف تورم داخلی در اقتصاد ایران و امریکا، نرخ های بالای ۲۵۰۰۰ تومان را برای نرخ تعادلی دلار، معین می نماید. با این وجود، به سبب جلوگیری از بروز تورم سنگین در سال ۱۴۰۱، مشابه دولت های قبل، سیاست سرکوب نرخ ارز، در دستور کار قرار می گیرد.

قیمت خودرو های خارجی بعد از توافق (بازار مالی خودرو هفته دوم اسفند)

قیمت خودروهای خارجی بعد از توافق ، در بازه ی زمانی کوتاه مدت، تحت تاثیر کاهش نرخ ارز و در بلند مدت، تحت تاثیر افزایش واردات قرار خواهد گرفت.  با در نظر گرفتن نرخ دلار در شرایط کنونی (اسفند ۱۴۰۰ و قبل از توافق)، کاهش ۲۰% نرخ ارز، مستقیما بازار خودروهای خارجی را تحت تاثیر قرار می دهد و انتظار کاهش حداقل ۲۰% و بیشتر را محتمل می نماید. 

از طرفی، بعد از توافق در مذاکرات وین ، به سبب جاری شدن ده ها میلیارد دلار مطالبات ایران از دولت های چین، کره جنوبی، عراق، …، و از طرف دیگر افزایش تولید نفت و سهم بازار ایران از نفت و کانی های فلزی و معدنی، و رشد صادرات ، درآمدهای ارزی ناشی از صادرات به بیش از یک صد میلیارد دلار، عملا کنترل دولت بر بازار ارز افزایش پیدا می کند.

افزایش صدور مجوز واردات ترخیص خودروهای خارجی انبار شده در گمرک و افزایش تولید خودروهای مشترک در قالب CKD یا تولید مشترک، عملا وضعیت عرضه و تقاضا را در بازار خودرو، به نفع طرف عرضه (عرضه بیشتر و متنوع تر)، سوق می دهد که طبیعتا قسمتی از حباب بازار خودروهای خارجی را، علاوه بر اثر دلار، تخلیه می نماید.  

در مجموع، در ۲ سال آتی، بازار خودروهای خارجی با کاهش قیمت محسوس روبرو خواهد شد اگرچه وضعیت تورمی کشور در سنوات آتی، به جا مانده از اثرات تحریم و نقدینگی بدون پشتوانه در سال های قبل، عملا ماندگاری نرخ ارز را در مقادیر کمتر از نرخ های تعادلی، تا پایان دولت سیزدهم ناممکن می نماید.

بازار خودرو های داخلی

پیشبینی می شود بازار خودرو های داخلی نیز تحت تاثیر توافق در مذاکرات وین و کاهش نرخ ارز، با کاهش قیمت کارخانه و بازار مواجه گردد، اگرچه این کاهش، کمتر از کاهش رخ داده برای خودروهای خارجی خواهد بود. همچنین، با افزایش سمت عرضه و تعادل نسبی در بازار ارز، قیمت کارخانه ای به قیمت بازار آزاد نزدیک تر خواهد شد.   

استراتژی خرید و فروش برای مصرف کننده و سرمایه گذاران

برای خریداران مصرفی، که به دنبال تعویض خودرو هستند، استراتژی با ریسک بالاتر، فروش خودرو قبل از توافق و انتظار برای رخ داد توافق و کاهش قیمت هاست.  در محافظه کارانه ترین حالت، انتظار برای نهایی شدن توافق و اثر بر روی بازار ارز و خودرو، پیشنهاد می گردد. 

اگر قصد تعویض خودرو داشته باشید، احتمالا باید درمورد مراحل تعویض پلاک اطلاعاتی داشته باشید. اگر نمی‌دانید که این مراحل به چه صورتی انجام می‌شوند، پیشنهاد می کنم حتما مقاله ۰ تا ۱۰۰ تعویض پلاک را بخوانید.

استراتژی خرید و فروش برای صاحبان کسب و کارهای خودرویی و نمایشگاه داران خودرویی

برای صاحبان کسب و کارهای خودرویی، با توجه به زمان معقول باقی مانده تا تعیین تکلیف توافق، کمتر از ۲ ماه، استراتژی نقد دارایی و صبر تا کاهش و تثبیت قیمت، حرفه ای ترین استراتژی و البته با ریسک بالاتر می باشد.  طبیعتا، خودروهای تصادفی دارای شکست قیمتی (افت قیمتی بیش از ۷۰% نسبت به خودروی کم کارکرد)، دستخوش تغییرات کمتری نسبت به کاهش ارز خواهد بود.  لذا، برای کاهش قیمت، تمرکز بر روی این دسته از خودرو ها که قابلیت ایجاد ارزش افزوده با تعمیر و یا دیتیلینگ و دیزاین مناسب را دارا هستند، ریسک انجام یا عدم انجام توافق را برای صاحبان کسب و کار خودرویی و نمایشگاه داران، کاهش می دهد.

فروش خودرو کارکرده توسط ایران خودرو در سال ۱۴۰۱، اقدامی مثبت یا طرح بیهوده ای دیگر؟

ایران خودرو در نظر دارد ۱۰ هزار دستگاه خودروی کارکرده متعلق به خود را پس از تعمیر و با اعطای گارانتی، به مشتریان واگذار نماید. تمامی این خودروها پس از تعمیرات مورد نیاز, اعطای گارانتی توسط شبکه خدمات پس از فروش و ارائه تسهیلات، اوایل سال ۱۴۰۱ واگذار خواهند شد.

این خبر چه تاثیری بر بازار خودرو می گذارد؟ آیا باعث کاهش فاصله عرضه و تقاضا می شود؟

یکی از ابزار های قابل استفاده برای مهار قیمت خودروی خارجی ، تقویت طرف عرضه می باشد. این مهم با رفع محدودیت های واردات خودروی خارجی و آزاد سازی واردات کنترل شده ی خودروی دست دوم خارجی به دست می آید که علاوه بر ارزبری کمتر، بازه ی قیمتی مابین خودروهای خارجی غیر چینی و خودروهای داخلی را پر می نماید. برنامه ریزی فروش خودرو کارکرده توسط ایران خودرو، بعد از تعمیر و به روز رسانی با اعطای گارانتی های لازم برای ابتدای سال آتی، علامتی به بازار برای آمادگی این نوع از واردات خودرو با قیمت های به صرفه تر می باشد.

اگر می خواهید خودروی خود را قبل از برجام بفروشید، دست نگه دارید و این خبر را بخوانید.

بازدید سرزده رئیس‌جمهور از ایران‌خودرو

رئیس جمهور در دیداری از پیش تعیین نشده از شرکت خودروسازی ایران‌ خودرو بازدید کرد و دستوراتی داد. افزایش ۵۰ درصدی تولید، توقف تولید خودروهای قدیمی و تولید خودروهای جدید و با کیفیت، تولید خودروهای برقی، ترخیص خودروهای دپویی و حذف قرعه کشی از جمله دستورات رئیس جمهور بود.

فربد زاوه، کارشناس خودرو در این باره گفت: افزایش تولید خودرو به منابع مالی و مواد اولیه نیاز دارد. امسال همه دنیا کاهش تولید داشتند. نمی‌توان در سال آینده ۵۰ درصد تولید افزایش داشته باشیم. فشارهای آقای فاطمی امین مبنی بر افزایش تولید تنها افزایش خودروهای ناقص در پی داشت. این تجربه دوباره نباید تکرار شود.

وضعیت صنعت خودرو با این دستورات حتما بدتر می‌شود. همه کشور بر این نظر هستند که خودروسازی باید خصوصی شود اما با وجود این چنین بازدیدهایی صورت می‌گیرد.

در حال حاضر نیز دستور عرضه خودرو به بعضی مادران در جریان قانون جوانی جمعیت داده شده است. این پروژه به خودروسازان ارتباطی ندارد و همچنین این دستورات و حضور آقایان در ایران خودرو، نیز بی‌ربط است.

خودروهای جدید سال ۱۴۰۱

دستور توقف تولید پژو ۴۰۵ و سمند از سال آینده صادر شده است. اما چه خودروهایی جایگزین آنها می شوند؟

شرکت‌های خودروسازی کشور در سال ۱۴۰۰ از تعدادی محصول رونمایی و تاریخ عرضه آنها به بازار را سال آینده اعلام کردند.

خودروی هایما ۸S در راه بازار ایران است و در سال ۱۴۰۱ به بازار می ‌آید. به نظر می ‌رسد این محصول هم قیمت سایر رقبای خود با قیمت ۹۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان به فروش برسد.

همچنین شرکت سایپا، سه خودرو به نام های اطلس، سپهر و سهند را در سال آینده عرضه می کند.  بر اساس اعلام سایپا این خودروها در شورای رقابت قیمت‌گذاری می شود و در نهایت اعلام می شود. اما بر اساس پلتفرم و مشخصاتی که در این خودرو به کار رفته است بعید است که قیمت این خودرو از حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان پایین‌تر باشد.

اما خودروهای جدید سال ۱۴۰۱ در دیگر شرکت‌های خودروسازی کدامند؟

شرکت فردا موتور نیز امسال از خودروی جدید خود به نام FARDA T5 معرفی کرد و در سال آینده به بازار عرضه می‌کند.

خودروسازی کرمان‌موتور از محصولی به نام  JAC J5 رونمایی کرد. اما با توجه به اینکه طرح فروش آن در ۱۴۰۰ آغاز نشد احتمال دارد که عرضه آن در سال ۱۴۰۱ باشد.

شرکت آرین پارس موتورز امسال از اولین خودروی سواری خود رونمایی کرد. قطعات این محصول در اسفند ۱۴۰۰ وارد کشور و در خرداد ۱۴۰۱ به بازار عرضه می‌شود. همچنین بر اساس هدف‌گذاری‌ها در سال ۱۴۰۱ دو محصول جدید دیگر نیز به سبد محصولات شرکت آرین موتور پویا اضافه می ‌شود.

۴.۶/۵ - (۷ امتیاز)
قیمت روز خودرو - رینگ اسپورت

نگین شیخی

مهندس مکانیک، تحلیلگر بورس و سردبیر بخش بازارچک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

دکمه بازگشت به بالا
enemad-logo